Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. november 2004 kl 19.30 Puls

Sterk, blid og dopingfri

Anbjørg Sætre Håtun er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anbjørg Sætre Håtun er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
En flott kropp med solide muskler og vaskebrettmage er mange unge gutters drøm, men hva skal de gjøre for å realisere drømmen? I kveldens Puls skal det blant annet handle om hvordan menn kan bygge en sterk og flott kropp – uten bruk av anabole steroider.

Vi møter blant andre styrkeløfter Frode Rui, som er en av Norges sterkeste menn. Han veier 125 kg, er 185 cm høy og løfter til sammen 950 kg i sine øvelser.

Nå deltar han i VM i styrkeløft i Sør-Afrika, og "sterk, blid og dopingfri" er mottoet hans. I kveld skal han fortelle om hvordan man bygger muskler. Må du for eksempel ta kosttilskudd for å bli stor og sterk? Og hvordan trener du mest effektivt uten fare for overbelastninger?

Spør om kropp og trening
Jorunn Sundgot-Borgen arbeider på Norges idrettshøgskole som professor i fysisk aktivitet og helse. I kveld er hun på plass i studio for å svare på seernes spørsmål om kropp og trening. Etter selve fjernsynsprogrammet fortsetter hun og Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Om Puls
Anbjørg Sætre Håtun er programleder for helsemagasinet Puls. I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan seerne i høst få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.

Bilde
Anbjørg Sætre Håtun er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)