Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. april 2010 kl 20.15 På tur med Lars Monsen: Femunden

Med hund på padletur

Femunden er Norges tredje lengste innsjø. Her finnes mange urørte vassdrag og det er gode muligheter for å fange storørret. For Lars og turkamerat Trond er dette utvilsomt et fint sted å være. Men hvordan går det med hunden Kayaqe i kano?

Kayaqe er en alaskan malamute som er veldig flink til å gå med kløv. Han er derfor en ypperlig turkamerat på sommerstid, men en padletur på Femunden byr på en liten utfordring: Kayaqe har aldri tidligere vært i en kano...

Hvem er best?
Turkamerat Trond Strømdahl har Lars blant annet gått Norge på langs sammen med. Trond er overbevist om at han er en langt bedre fisker enn Lars, og i de fiskerike vannene blir det god anledning til å konkurrere.

Etter å ha tatt seg opp Røåvassdraget besøker de Robert Sørlie, av de fleste regnet som Norges beste hundekjører. Sørlie har blant annet vunnet det prestisjetunge Iditarod-løpet i Alaska.

Om serien
Lars Monsen, som ble kjent for tv-seerne med suksesserien "Canada på tvers", begir seg ut i villmarken igjen, men denne gangen går turen i norsk terreng. Han har med seg regissør Fridtjof Kjæreng som turkamerat, og de reiser med hundespann i Svartisen, med kano i Femunden og til fots på Finnmarksvidda.

Lars Monsen og regissør Fridtjof Kjæreng tar seerne med på spektakulære naturopplevelser i forskjellige norske omgivelser. Underveis får de følge av hundespann, de blir utfordret i isfiskekonkurranse, svømmer i Norges lengste underjordiske elv og treffer en skummel mann med revolver.

Programmet er sendt tidligere.

Samproduksjon mellom NRK Underholdningsavdelingen og f(x) produksjoner (2005)
Programleder: Lars Monsen
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Prosjektsjef: Stina Greaker
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontkate: Publikumsservice tlf 815 65 900 Publikumssevice