Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. april 2006 kl 19.55 Ut

Det skjøre livet

Fra begravelsen til Dennis. Foto: Linn Th. Amundsen, NRK.
Fra begravelsen til Dennis. Foto: Linn Th. Amundsen, NRK.
Det er sommer og skoleavslutning. Dennis har fått karakterene sine og er rimelig fornøyd. Mor er også fornøyd og sier at det til og med kan gå bedre til høsten. De har en hyggelig prat på telefonen. Så slår skjebnen til.

Dennis og venneflokken er på vei hjem da han blir kjørt ned av en motorsykkel. Dennis dør på sykehuset. Venneflokken er lamslått, og Francis forteller at han gråt sammen med vennene til Dennis på sykehuset da han måtte si at sønnen var borte. Mor Toril forteller om den siste telefonsamtalen hun hadde med Dennis den kvelden.

Vanskelig avgjørelse
Da meldingen om ulykken kom, oppstod spørsmålet om serien "Ut" kunne sendes. Det var familien til Dennis som kontaktet NRK med ønsket om å avslutte serien som planlagt og også filme under begravelsen. Dette for å ære minnet om Dennis.

Skoleavslutninger
Både i Oslo og Kiberg er det skoleavslutning. Jørgen får vitnemålet sitt og drar på klassetur med far som buss-sjåfør. Dette blir Jørgens "siste natt med gjengen". Til høsten skal alle begynne på nye skoler.

Pamela og Tommy roser datteren Saara for at hun har fått gode karakterer. Petra får kjeft fordi hun røyker i skolegården, og hun mister fullstendig besinnelsen. Moren blir veldig fortvilet at den siste skoledagen til Petra skulle utarte seg slik.

Dette er det siste ordinære programmet i serien. Neste program er viet Dennis og minnet om ham.

Om serien
Mange unge føler at foreldrene er til hinder for egen utvikling og frihet. De voksne på sin side må forsøke å finne en balanse mellom grensesetting og det å stole på barna sine. NRK har fulgt tre tenåringsfamilier i en spennende brytningstid. Filmingen har foregått med to kameraer i hver familie – ett fulgte tett på den unge, mens det andre fulgte far og mor. Resultatet har blitt den unike dokumentarserien "Ut" i syv deler.

Opptakene foregikk våren 2005, og NRK hadde akkurat avsluttet filmingen da en ulykke rammet trondheimsfamilien. 17 år gamle Dennis som NRK hadde fulgt tett i flere måneder, ble påkjørt og drept. Det er med samtykke fra Dennis’ nærmeste familie og venner at serien blir sendt. De mener at han selv ville ha ønsket det. For å få en verdig avslutning på historien om Dennis, er det siste og syvende programmet viet tapet av Dennis og tiden etterpå.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta
Opptak og regi Oslo: Nader Izadpanah og Inger-Lill Persett
Opptak og regi Trondheim: Gry Kårstad og Linn Amundsen
Opptak og regi Kiberg: Svein Bæren og Håkon Haugsbø.
Postproducer: Nader Izadpanah
Prosjektleder: Cathrine Wik, 23 04 80 93/ 93227480
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364


LENKER
  • Beskrivelse av familiene