Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. januar 2000 kl 20.15 Musikk på søndag: Kringlebotn og Stene på samme scene

Kringlebotn og Stene på samme scene

NRK1 søndag 9. januar kl 20.15
Kringlebotn og Stene på samme scene
Nyttårskonsert i Oslo Konserthus

I kveldens konsert er Solveig Kringlebotn (sopran), Anne-Lise Sollied (sopran) og Randi Stene (mezzo) solister med Oslo Filharmoniske Orkester, dirigert av Manfred Honeck.

Konferansier er Morten Jostad, og vi hører også Oslo Filharmoniske Kor
I første avdeling får vi høre en urframførelse, bestillingsverket \"Timecarving\" av Glenn Erik Haugland. I samme avdeling hører vi også musikk av Guiseppe verdi, Gustav Mahler og Richard Strauss.
I andre avdeling står Handel, Grieg og Mahler på programmet.

Solistene
Solveig Kringlebotn har for lengst etablert seg som en av verdens mest etterspurte sopransolister. Hun fikk sitt store gjennombrudd i 1991 med urframførelsen av Lutoslawskis \"Chantefables et Chantefleurs\" i Royal Albert Hall under BBC Prom.
Anne-Lise Sollied debuterte ved Den Norske Opera i 1992. Hun hadde da allerede vunnet flere internasjonale musikkpriser, og i 1993 slo hun for alvor igjennom internasjonalt - i samme debutrolle som ved Den Norske Opera - Musetta i \"La Bohéme\", denne gang framført ved Teatro La Fenice i Venezia.
Randi Stene fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i 1993 gjennom flere store operaroller med oppsiktsvekkende kritikker. Hun er nå etterspurt verden over både som opera- og konsertsolist - også ved de store festivalene i Edinburgh og Salzburg. Blant operarollene er Cherubini i \"Figaros bryllup\" av Mozart ved Covent Garden i London.

NRK1 søndag kl 20.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Solveig Kringlebotn, Randi Stene og Anne-Lise Sollied(Foto: Knut M. Fjeldstad/Scanpix)

Egenprodusert konsertopptak fra Oslo Konserthus
Ved Nina Matheson og Rolf Clemens

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83