Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. februar 2004 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

Gammel spillegjeld

Politikonstabel Alf Ventress (William Simons) har noe å skjule. (Foto: Yorkshire TV)
Politikonstabel Alf Ventress (William Simons) har noe å skjule. (Foto: Yorkshire TV)
En ung mor bor alene i en campingvogn med en baby. Faren til ungen er sønn av en rik forretningsmann med tvilsomt rykte. Og konstabel Ventress kommer i trøbbel på grunn av en fortid som gambler.

Da den unge faren blir mistenkt for fyllekjøring, sørger Ventress for at han slipper fri. Kan grunnen være at mannens far har noe på Ventress fra den gang politimannen likte å spille om penger?

Samvittighetsnag
Nede på puben betror Ventress seg til Blaketon, som overtaler ham til å ta opp saken med den nye overbetjenten, Dennis Merton, som er kommet ned fra Skottland for å lede politikammeret i Aidensfield etter at Craddock har sluttet.

Den unge sønnen av forretningsmannen har uttrykkelig ordre fra sin far om ikke å besøke den enslige moren i campingvognen. Men han trosser faren, setter seg i bilen og kjører over til mor og barn.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (sesong 11), i kveld: "A Gentleman’s Sport"
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57