Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. mai 2009 kl 22.30 Husdrømmen

Dyrere enn forventet

Tormod synes det er vanskelig å ta opp gjeld og bestemmer seg for at han vil trekke seg ut av prosjektet
Tormod synes det er vanskelig å ta opp gjeld og bestemmer seg for at han vil trekke seg ut av prosjektet "På vei til egen bolig".(Foto: Nils Petter Lothrington/NRK)
Etter den opprinnelige planen skulle alle de bostedsløse vært i hus nå, men byggingen har ennå ikke begynt. Tormod bestemmer seg for å forlate prosjektet.

I kveldens episode av Husdrømmen har prosjektperioden vart i ett år. Huset i Infanteriveien, som skulle gjøres om til tomannsbolig, ble dyrere enn forventet og dette resulterer i at styret må ta en kjedelig avgjørelse og Kari blir skuffet.

Tøff hverdag
Bjørn kjøper tomt, mens Tormod synes det er vanskelig å ta opp lån og bestemmer seg for at han vil trekke seg ut av prosjektet. Vidar, som la seg inn til avrusning i forrige episode, opplever oppholdet som positivt, men overgangen tilbake til hverdagen blir røff.

Om serien
Husdrømmen er en norsk dokumentarserie om seks, bostedsløse rusmisbrukere som gjennom prosjektet "På vei til egen bolig" for første gang får muligheten til kjøpe hus. Gjennom to år blir vi med dem på den vanskelige reisen mot boligdrømmen. Det settes ingen betingelser om rusfrihet for å få bli med, og prosjektet er såkalt brukerstyrt.

Are Faaberg, mannen bak NRK-serien "Siv og Knut" har regi på serien.

Produsert av Rubicon for NRK
Regi: Are Faaberg
Prosjektleder i NRK: Marie Sjo
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 23 04 20 33/901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900