Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. mai 2008 kl 19.55 Veterinær på safari

Jakten på neshornet

Shaun og Phoebe studerer neshornet som omsider er under kontroll. (Foto: Paul Brehem)
Shaun og Phoebe studerer neshornet som omsider er under kontroll. (Foto: Paul Brehem)
Det blir dramatikk når Emma, Shaun og resten av teamet jakter på et neshorn. Løver, villhunder og antiloper er andre arter som får nærkontakt med dyrlegen i kveldens episode av "Veterinær på safari".

En stor neshornhann skal til behandling hos veterinær Emma, og alt går greit helt til dyret skal opp rampen til traileren. Da havner en kameramann i en livsfarlig situasjon.

Emma skal også sterilisere to løver, og lille Phoebe får hjelpe til når en flokk villhunder skal settes fri.

Pilotlærlingen Little John får prøve ut sine flygerkunnskaper i konkurranse med faren, Big John, i en helikopterjakt over en flokk antiloper.

Om serien
NRK sender nå sesong 2 i BBC-serien om Emma, veterinæren som forlot storbylivet i England for å jobbe med ville dyr i Sør-Afrika. Her stiftet hun familie med farmeren og viltdyreksperten Shaun.

I åtte episoder kan vi følge Emma på nye eventyr i den fantastiske afrikanske naturen sammen med Shaun og deres datter Phoebe, som nå er blitt to år.

Underveis får de hjelp av helikopterpiloten Big John og hans sønn Little John, som er 20 år og fast bestemt på å følge i sin fars fotspor. I tillegg kommer et team på et tjuetalls sterke assistenter og familiens hund, Jack Russell-terrieren Taula.

Det blir mye dramatikk og spenning, og ikke minst fantastiske naturopplevelser, praktfulle dyrebilder og rørende historier om store og små firbente som blir reddet av Emma og hjelperne hennes.

Britisk dokumentarserie
Originaltittel: Vet Safari 2
Produksjon: BBC (2007)
Norsk kommentar: Hanne Cecilia Aass
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no