Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 5. oktober 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)


NRK2 tirsdag 5. oktober kl 20.05
Alternativ medisin (5:20)

Djevelklo mot giktsmerter

I Kalahariørkenen og på de namibiske steppene i Sørvest-Afrika vokser det en plante med legende røtter. Planten heter Djevelklo og har vist seg å inneholde smertelindrende stoffer som kan være til hjelp for folk med gikt.
Ekstrakt fra planten er blitt testet på giktpasienter på Universitetshospitalet i Heidelberg i Tyskland.
\"Alternativ medisin\" har også besøkt to familier som har innredet sine boliger etter helt spesielle prinsipper. Innredningsformen er kinesisk og heter Feng Shui. I følge de gamle kinesere er det ikke helt likegyldig hvor spisebordet står, eller hvilken farge det er på veggene. Hjemmeinnredningen har nemlig stor innflytelse på våre liv.
En mann i 50-årene som har problemer med overvekt og høyt kolesterol i blodet, blir satt på kur av redaksjonen bak programserien. Vi følger hans kamp mot seg selv og de overflødige kiloene.
Den amerikanske lege og åndelige veileder Deepak Chopra gir gode råd om hvordan vi kan unngå å få problemer med fordøyelsen.
Redaksjonen har også snakket med den amerikanske psykiater og forfatter Brian Weiss. Han behandler sine pasienter med regresjonsterapi. Det betyr at pasientene via hypnose blir ført tilbake til tidligere liv. Brian Weiss mener at kjennskap til tidligere liv kan løse problemer i vårt nåværende.
Om serien

NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Bilde via Scanpix/Internett)
Torben Hekscher har innredet hjemmet sitt etter en kinesisk \"oppskrift\" - Feng Shui (Foto: Finn Clausen/Features)

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41