Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. oktober 1999 kl 20.05 Vestavind

Vestavind (ttv)


NRK1 trsdag 21. oktober kl 20.05
Vestavind (8:17)

Når katten er borte...

Agnes (Hildegun Riise) og Ivar (Sven Nordin) lever litt hver for seg nå som Ivar er i Grongedal og Agnes jobber i gardinbutikken. Og når katten er borte så danser musene på bordet...
Ivar, på sin \"gressenkemann\"- hybel i Grongedal, får stadig besøk av yppige Ellinor (Anne Krigsvoll) som arbeider ved Jernbanekafeen. Hun har et godt øye til den staute lokføreren, og det er vel ikke fritt for at han også har det til henne.
Ivar drar hjem for å feire jul sammen med familien i Vika. Han misliker sterkt at Agnes jobber i Ahlsens gardinforretning, og at hun \"forsømmer\" husarbeid og barnepass. Men bakom ligger sjalusien på lur. For hva har Agnes bedrevet mens han har vært borte? Under en spillekveld med gutta i Grongedal vinner han en pengesum. Men er det noe i ordtaket om at \"Hell i spill gir uhell i kjærlighet\"? Det grubler Ivar på.

Hva gjør Georg nå?
Georg (Bjørn Skagestad) har hatt besøk av brorens kone, Monica Ahlsen (Liv Steen), og det var ikke noe vanlig familiebesøk. Hun får vite at Georg er blitt sparket fra Kringkastingsorkesteret, og at han lever fra hånd til munn. Alfred (Henrik Scheele), Monicas mann, undrer seg over at Monica vet så mye om Georg. Han har fremdeles ikke fattet at broren står i med hans kone.

Sommerferie
Agnes tar med seg tvillingjentene til Nedrebø på sommerferie. Sønnen Joachim, som nå er blitt tenåring, har hele tiden bodd hos besteforeldrene. Men Agnes vil gjerne ha ham med seg til Oslo, noe Joachim ikke er spesielt interessert i. Det sårer Agnes, og nok en gang søker hun trøst og råd hos bestemoren. Bestemoren vil gjerne vite om hun har sett noe til Georg. - Nei, svarer Agnes skarpt, - og ikkje ser eg etter han heller. Men bestemor Marie (Wenche Foss) skjønner hvor landet ligger.

NRK1 torsdag kl. 20.05

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Ivar (Sven Nordin) er gressenkemann i Grongedal og får stadig besøk av Ellinor (Anne Krigsvoll). (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)

2. Ivar (Sven Nordin) drar hjem for å feire jul med Agnes (Hildegun Riise) og tvillingjentene. (NRK-foto: Anne- Liv Ekroll)

3. Sommerferien står for tur, og Agnes (Hildegun Riise) drar hjem til Nedrebø. Sønnen Joachim har bodd der siden han var liten, men nå vil Agnes ha ham med seg til Oslo. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)

Egenprodusert underholdning
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen