Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. juli 2006 kl 19.30 Ut i naturen: Grønn glede

Årets siste fra Grønn glede-gjengen

Dag Arneson og Mette Stensholt Schau sier takk for seg. (Foto: NRK)
Dag Arneson og Mette Stensholt Schau sier takk for seg. (Foto: NRK)
Å få dyr inn hagen kan ofte være et problem, men det finnes planter som får være i fred for plageåndene. Mette har mer i sesongens siste Grønn glede som også tar oss med til Larvik. Der møter vi en finansmann med grønne fingre.

Alt fra sniler til rådyr kan komme inn i hagen og gå løs på plantene våre. Det er vanskelig å bli helt kvitt problemet, men det finnes vekster som ikke står helt øverst på menyen til disse dyrene. Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson kommer med god råd i kveldens program.

Vi skal også bli med Mette hjem til Larvik. I Nevlunghavn bor en finansmann med grønne fingre. Etter at millionene er plassert i riktige aksjer, drar han rett hjem og kaster seg over en hage som inneholder planter som få andre kan vise fram.

Om serien
Årets serie "Grønn glede" er den femte i rekken. I løpet av våren og sommeren skal programleder Mette Stensholt Schau og hennes faste gartner Dag Arneson endevende alt fra en takhage i Bergen til den minste rekkehushage.

- Årets serie er veldig variert, som den jo pleier å være. Hage kan være så mangt, sier Mette. Programmene blir laget etter hvert, så det er ikke alltid klart hva hvert program skal handle om. Men vi har en plan, forsikrer hun.

Hageprogram fra Naturredaksjonen, Program riks, Bergen
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45 mette.stensholt.schau@nrk.no
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 terje.dale@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900