Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. februar 2011 kl 21.30 Koselig med peis

Som far, så sønn?


Georg har isolert seg i huset, og blir mer og mer lik faren Frank. Terje drar for å hente ham og blir sjokkert over det han finner.

Georg og faren Frank lever i hver sin del av huset. Georg har sluttet å ta telefonen, og familien er bekymret. Terje drar hjem til mor for å fortelle at han velger å være sønn, men da han, på Livs oppfordring, spør om å få låne penger til å komme seg ovenpå, tror Bente åpenbart at pengene skal gå til dop.

Georg åpner døra for ei jente som har funnet en lapp på Polet hvor det står at kjellerleiligheten han bor i skal leies ut. Hun insisterer på å snakke med Frank, og hun finner ham naken på badet. Frank er tilbake i sin psykotiske tilstand.

Om serien
"Koselig med peis", en karakterdrevet dramaserie med mye humor, forteller om den dysfunksjonelle familien Broch-Hansen. I sentrum står Georg som motvillig blir sin fars verge og må flytte inn i barndomshjemmet. Fra nå virvles fortrengte ting til overflaten, og etter mange års konfliktvegring blir den splittede familien tvunget til å forholde seg til hverandre igjen.

36 år gamle Georg er en verpesjuk mann med frykt for sin egen forstand, frykt for å bli som sine foreldre og frykt for å mislike den man blir overfor den man elsker.

Han er overbevist om at han snart skal bli far, og begynner å vurdere sine nærmeste: Faren Frank, som har vært en sær eneboer i mange år, moren Bente som har flyttet sammen med en annen kvinne, og yngstebroren Terje som lager happenings på internett. Georg og Terje har et like anstrengt, men vidt forskjellig forhold til sin far og sin felles fortid.

Satsing på nye talenter
"Koselig med peis" er en spennende satsing på nye talenter innenfor tv-drama, med Thomas Seeberg Torjussen (36) som manusforfatter og ansvarlig kreatør. Han er også serieskaper og debuterende regissør sammen med fotograf Daniel Voldheim ("Fritt vilt", "Switch") på episode 1-3. Daniel har regi på hele serien, og Anne Sewitsky ("Himmelblå","Sykt lykkelig" – nå tatt ut til Sundance filmfestival) på episode 4-6. Anne er i tillegg co-regissør på episode 1-3.

Norsk dramaserie i seks deler
Produsert for NRK av Tordenfilm AS
Manus: Thomas Seeberg Torjussen
Regi: Thomas Seeberg Torjussen (ep. 1-3), Daniel Voldheim (ep. 1-6) og Anne Sewitsky (4-6)
Produsent: Kari Moen Kristiansen
Komponist: John Erik Kaada
Med: Anders Baasmo Christiansen (Georg), Stein Winge (Frank), Anders Danielsen Lie (Terje), Tone Danielsen (Bente), Viktoria Winge (Jenny), Lena Ellingsen, Jon Skolmen, Ellen Horn, Bjørn Sundqvist, Anna Bache-Wiig.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no