Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. januar 2010 kl 20.15 Bygdeliv

Drømmen om bygdelivet

Sandra Jaèiûniene, Ugne Jaèiûnaite og Giedrius Jaèiûnia fra Litauen satser på et nytt liv på Fr¸ya i S¸r-Tr¸ndelag. (Foto: NRK)
Sandra Jaèiûniene, Ugne Jaèiûnaite og Giedrius Jaèiûnia fra Litauen satser på et nytt liv på Fr¸ya i S¸r-Tr¸ndelag. (Foto: NRK)
I Kjerknesvågen sliter Terje og familien med å få endene til å møtes, men holder humøret oppe. Hos Hans og Ola i Lom kommer bygdeslakteren på besøk.

I denne episoden møter vi også den lille familien fra Litauen har pakket alt de eier i bilen og satte kursen mot Norge. Sandra, Giedrius og datteren Ugne (12) satser på å bosette seg på øysamfunnet Frøya i Sør-Trøndelag, men har verken hus eller jobb å gå til.

Ved Krøderen bor en geskjeftig dame som kaller seg "Hanne Høne". Hun er fersk gårdbruker, og sønnen Gaute (9) er god å ha som gårdsgutt når hun satser på økologiske egg, gris antikviteter, snurrepiperier og vin.

Om serien
I denne dokumentarserien møter vi dristige og livsglade mennesker som følger drømmen sin om et nytt liv på den norske landsbygda - enten de flytter fra storbyen eller fra et annet land. Går det an å leve av bygdedrømmen? Hvordan blir fritiden? Og hvilke konsekvenser får flyttingen for ungene?

I åtte episoder møter vi mennesker som begir seg inn i det ukjente, kanskje med en slags lengsel etter naturen.

Dokumentarserie i åtte episoder
Produsert av NRK Trøndelag
Prosjektleder: Henning Skjæret
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte 3