Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. november 2008 kl 22.10 Kodenavn Hunter

Lederen savnet

Kodenavn Hunter II: Gisela (Ane Dahl Torp) drar for å advare Dan om at han må være forsiktig. Samtidige tikker det inn en SMS fra Bjørn om at Dan er savnet etter treningsturen på fjorden. (Foto: Øystein Hillestad, NRK
Kodenavn Hunter II: Gisela (Ane Dahl Torp) drar for å advare Dan om at han må være forsiktig. Samtidige tikker det inn en SMS fra Bjørn om at Dan er savnet etter treningsturen på fjorden. (Foto: Øystein Hillestad, NRK
En storstilt redningsaksjon blir satt i gang til sjøs for å finne Hunter-gruppens leder, Dan Wester. Politiet finner en veltet kano, men ingen tegn til Dan. Dykkere blir mobilisert.

Dykkerteamet setter i gang med søket og gir snart signal om at de har gjort et funn. I mellomtiden er Gisela uvitende om dramatikken som utspiller seg på sjøen. Men etter truslene hun er utsatt for fra Jonna, vet hun at Dan er i fare. Hun drar derfor for å advare ham og be ham om å være forsiktig. Samtidig tikker det inn en SMS fra Bjørn om at Dan er savnet etter treningsturen på fjorden.

Muldvarp
Sigrid lever i dekkleiligheten politiet har skaffet henne. Bjørn overtaler henne til å bli Hunters muldvarp i jakten på Jim Caneiro, som de mistenker vet hvorfor Georg Melby ble likvidert. Men Jim svarer ikke på Sigrids gjentatte henvendelser, og hun begynner å lure på hva som skjer.

Mistenkelige forbindelser
Parallelt blir det stadig tydeligere at Mads Høgbergs rolle ikke bør undervurderes. Det er klare indikasjoner på at han har smuglet våpen fra Balkan, og Hunter vet at han kjenner mannen som går under tilnavnet "The Commander". Har noen av de europeiske våpnene kommet i hendene på opprørstyrkene i Mogatu, betyr det at Norge indirekte er involvert i konflikten. Hunter setter alle ressurser inn for å finne ut hvilke forbindelser Høgberg har til det afrikanske landet, og til Øystein Sæther.

Sæther kjemper på sin side en desperat kamp for at den skjøre freden i Mogatu ikke skal briste. Etter Melbys begravelse har det vært hektisk møtevirksomhet for å roe ned partene i konflikten, som brått ser ut til å eskalere.

Om serien
Etter en av politiets største aksjoner noensinne, blir en antatt selvmords¬bomber skutt på Stortinget T-banestasjon i Oslo. Men politiet finner ingen bombe på liket. Dermed er skandalen et faktum, i alle fall ifølge pressen. Det gjør ikke saken bedre at en tilskuer har filmet politiaksjonen og solgt opptaket til Dagsrevyen.

Det er imidlertid gjort andre interessante funn på offeret. Blant disse en ladd Luger-pistol og et bilde av den drepte fredsmekleren Georg Melby.

Dette er andre runde av NRK Dramas suksesserie "Kodenavn Hunter". Mens Hunter-gruppa sist sesong måtte bryne seg på en hardbarka ransliga, står de denne gangen overfor en sak med politisk spill på høyt nivå. I tre av de sentrale rollene finner vi Ane Dahl Torp, Pia Tjelta og Mads Ousdal.

Egenprodusert krimserie i seks deler fra NRK Drama (2008)
Regi og manus: Jarl Emsell Larsen
Episodeforfattere: Siv Rajendram Eliassen og Ulf Breistrand
Produsent: Anne Birte Brunvold Tørstad
I rollene: Mads Ousdal (Bjørn Rønningen), Ane Dahl Torp (Gisela), Pia Tjelta (Sigrid Evjen), Kåre Conradi (Øystein Sæther), Jan Sælid (Dan Wester) Stig Henrik Hoff (Ulrik Berg), Bjørn Skagestad (Cato Bredesen), Laila Goody (Carina Bredesen), Kim Haugen (Mats Høgberg), Ingjerd Egeberg (Solveig Melby) og Erik Schjeldsøe (Georg Melby).
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no