Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. april 2009 kl 23.15 Lydverket

25 år i rockens ville tjeneste!

Backstreet girls. (Foto: Morten Andersen)
Backstreet girls. (Foto: Morten Andersen)
Til tross for at Backstreet girls har holdt på i 25 år, har de aldri fått sitt kommersielle gjennombrudd. Lydverket har fulgt den evige lillebroren i norsk rock for å finne ut hvordan bandet fortsatt finner motivasjon til å stille i rockens tjeneste!

Boogierockerne i Backstreet Girls har selv innrømmet flere ganger at de nok kan fremstå som et tegneserieband. For det er ikke tvil om at bandmedlemmenes kompromissløse holdning til å holde på sitt musikalske uttrykk og samtidig leve ut rockedrømmen, gjorde det vanskelig for folk å ta bandet 100 prosent seriøst på 90- og tidlig 2000-tallet.

Men nå, 25 år etter at bandet så dagens lys, er de i ferd med å gjenvinne nordmenns respekt. Deres 14. studioalbum gikk inn på VG-lista, og konsertene deres trekker fortsatt unge mennesker.

Fra popprinsesser til låtskriverne
Hanne Sørvaag og Ina Wroldsen har begge forlatt det sterkeste rampelyset og funnet seg til rette bak i kulissene, som låtskrivere for andre artister. På hver sin kant har de to norske jentene gått fra å være håpefulle soloartister til å etablere seg i det internasjonale toppsjiktet som profesjonelle låtskrivere.

Lydverket har fulgt både Ina og Hanne på jobb i Sverige for å få et innblikk i en del av musikkbransjen som kan fortone seg som både kynisk og beregnende.

Om Lydverket
Lydverket er NRKs musikkjournalistiske flaggskip. Programleder er Ingerid Stenvold.

Lydverket er også et radioprogram, og kan høres på NRKP3 mandag-onsdag 18:00-20:00. Programleder er Ruben Gran.

Egenprodusert musikkmagasin (2008)
Programleder: Ingerid Stenvold
Kontakt redaksjonen: Vivi Stenberg, vaktsjef: 23 04 84 21
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18/918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Lydverket