Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. juni 2004 kl 21.10 Sommeråpent

Sommerstemning fra Aker brygge

Anne Grosvold og Espen Graff deler sommeren mellom seg. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anne Grosvold og Espen Graff deler sommeren mellom seg. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Ingen sommer uten Sommeråpent på NRK1! Anne Grosvold regjerer også i år Aker Brygge i sommerens fire første uker. Deretter overtar "nykommer" Espen Graff. Det blir aktuelle gjester, musikk, reportasjer og mye annen moro mandag til fredag hele sommeren. I kveld får Grosvold besøk av Gro Harlem Brundtland, og Hellbillies spiller live fra brygga.

Blant temaene som helt sikkert kommer opp er båtliv, fotografi, litteratur og sommer. Seerne kan også se fram til "hjemme hos"-reportasjer fra kjente og kjære nordmenn.

I tillegg vil Rune Alstedt og Andreas Diesen ta pulsen på årets revyer. De reiser rundt i Norge og anmelder sommerrevyer, både for Sommeråpent og Reiseradioen på NRK P1. De besøker blant annet Hønefossrevyen, bryggen i Tønsberg og Stavernrevyen.

Snadder i sommervarmen
Sommermaten tar kokk Omar Viset seg av. Han lover å diske opp med alt fra det lille enkle til en stor okse. - Jeg vil vise hele spekteret av fristende gode sommervarer. Om sommeren spiser jeg mye grillmat som er både lettvint og godt, sier Viset. Derfor blir det både grilltips og mye salter. Og selvsagt fristende drikke til, som yoghurtdrinker og smoothies.

Til tross for at Viset bare er 37 år, har han jobbet med mat i over 20 år. Han har bl.a. jobbet med Glamatfestivalen i Stavanger, ved Gastronomisk Institutt, vært stuert på en fiskebåt og jobbet både i Geiranger og Tyskland. Nå er han ansatt ved Opplysningskontoret for kjøtt.

Hver uke blir det også besøk på Andreas Viestads gård i Grimstad.

Kår Norges sommerby 2004
Sommeråpent, Reiseradioen og alle NRKs distriktskontorer går i år sammen om å kåre Norges sommerby 2004. Og det er selvsagt lytterne og seerne som bestemmer! Her kan likså godt en innlandsby vinne. Alt som kreves, er at stedet har bystatus.

Slik foregår kåringen
Distriktskontorene ber sine lyttere stemme på sitt fylkes sommerby.

Mandag 14. juni er de 19 fylkesfinalistene klare, og Reiseradioen vil presentere dem utover i uka. Etter en uke er finaleheatet nede i åtte, og i ukene framover vil Reiseradioen kose seg med de åtte sommerbyene. Mandag 26. juli blir åtte til tre, og disse tre byene blir behørig presentert både i Reiseradioen og i Sommeråpent. Selve kåringen finner sted torsdag 12. august da selveste kringkastingssjef John G. Bernander kårer Norges sommerby 2004.


Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Anne Grosvold fra 21. juni, Espen Graff fra 19. juli.
Reportere: Pål Thoresen, Noman Mubashir, Hallvard Sandberg, Olav Viksmo Slettan, Ruth Lothe, Line Hødnebø og Camilla Øyen Langfeldt
Sommerkokk: Omar Viset
Prosjektleder: Wenche Solum
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/98 48 02 78,