Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. oktober 2012 kl 21.40 Normal galskap: Med livet som innsats

Jakten på galskap


I TV- serien "Normal Galskap" jakter programleder Are Sende Osen på følelsen og opplevelsen av det grenseløse.

Han oppsøker ulike mennesker og miljøer for å finne ut hvorfor de utsetter seg for aktiviteter som virker som galskap for utenforstående, men som det naturligste i verden for de som driver med det. Og han setter seg selv på prøve.

Ekstremsport
I det første programmet møter Are to av Norges beste basehoppere, André Bach og Richard Henriksen. De er tidligere norgesmestere i turn og kombinerer turnerfaringen med basehopp i "acro base", akrobatisk basehopp. Gjennom mange år har de gjort dristige hopp og søkt nye utfordringer. Nå er målet å gjennomføre et basehopp i Eikesdalen, Møre og Romsdal. De skal montere ei turnstang på kanten av et stup, med et svev på over 1200 meter. De skal nyte sitt livs hopp.

Utsetter seg for fare
For å komme nærmere opplevelsen drar Are til Ekstremsportveko. Skal han forstå dette må han utsette seg selv for risiko og lar seg overtale til å prøve paragliding.
Han møter forsker i basehopp Audun Hetland og psykolog Leif Edward Ottesen Kennair som forklarer hva det er som driver mennesket til frivillig å oppsøke farlige situasjoner.

Hoppet i Eikesdalen er godt planlagt og det nærmer seg avreise da Sende Osen oppsøker fembarnsfar og ortoped Henriksen. Are mener hoppet er å utsette seg for unødig risiko og benytter enhver mulighet til å påpeke at de kan avlyse det hele, for man vet jo aldri hvordan det går.
Det er med skrekkblandet fryd han setter utfor.


Norsk underholdningsserie i 6 deler.
Produsert av NRK (2012).
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75 / mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.