Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. april 2012 kl 20.15 Min idrett: Pigging

Pigging for livet


Å miste et ben er ille nok for de fleste. For Trygve Larsen er det en bagatell sammenlignet med andre erfaringer han har i livet. Vi følger Trygve når han 10 år senere går for gull på sprint-etappen.

Tross mye motgang har Trygve gjennom 10 år trent seg opp til å bli en av verdens beste langrennsløpere som konkurrerer sittende på kjelke. På Sjusjøen er det verdenscup og Trygve går for seier på sprinten.

Det skal bli en tøff kamp. To kraftige russere er de sterkeste rivalene i en idrett som domineres av øst-europeere. Sprint er fartsfylt, og det krever mye av utøveren som sitter på kjelken for at han ikke skal kjøre ut av løypa eller velte. En del knuffing kan det også bli, og et lite uhell er alt som skal til for at Trygve kan bli slått ut av en av delfinalene.

Trygve Larsen er også en habil gitarist. I kjellerstua hjemme på Flisa i Hedmark har han innredet et musikkstudio der han dyrker sin andre lidenskap. Sammen med idretten er musikken det som gir ham ro i sjelen. Spesielt har idretten vært viktig som terapi for å bearbeide de vonde tankene Trygve har slitt med.

- Hvis det ikke hadde vært for idretten, vet jeg ikke om jeg hadde vært i live i dag sier Trygve.

Om serien
I "Min idrett" kommer vi tett innpå seks utøvere i kampen for å nå et felles mål: Å bli best på sitt felt. Vi opplever lidenskapen på nært hold når vi blir med på idrettsutøvernes opp- og nedturer i treningsarbeidet og i dagliglivet deres.

Norge har flere dyktige idrettsutøvere som man sjelden hører om. I denne andre sesongen av "Min Idrett" skal vi treffe to kunstløpere, en langrennspigger, en som driver med snøscootercross, Norges eneste biljardmester og en som driver med hundekjøring.

For disse utøverne er det viktigste å vinne, selv om de slipper å skrive autografer, selv om de ikke vil bli brukt i reklamer for sjampo og Red Bull, og selv om de kan gå på gata uten å måtte skrive autografer. Hvorfor vil de da bli best?

Egenproduksjon NRK Sporten 2011/ 2012
Prosjektleder : Espen Graff
Regi: Anne Rognerud
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske: 41506747
TV- seere bes henvende seg til NRK's Publikumservice, tlf: 815 65 900