Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. juli 2008 kl 19.30 Smaken av Danmark

Fornemmelse for Grønland

Smaken av Danmark: Den danske kokken Claus Meyer viser sin fornemmelse for Grønland. (Foto: Tellus Works Television AS)
Smaken av Danmark: Den danske kokken Claus Meyer viser sin fornemmelse for Grønland. (Foto: Tellus Works Television AS)
Grønlandsreker, isfjordskveite, moskustartar – den danske tv-kokken Claus Meyer beveger seg denne gang langt vekk fra flatlandet og viser sin fornemmelse for grønlandsk mat.

Claus Meyer, dansk kokk og professor i fødevarevitenskap, fortsetter sin rundreise. Vi skal til Grønland der arktiske delikatesser venter. Først bærer det ut på fiske etter de berømte grønlandsrekene og isfjordskveiten. Hva med litt kapers og krabbekjøtt som garnityr?

Danser med moskus
I neste scene formelig danser Claus med moskusoksen, før han forvandler kjøttet til en velsmakende tartar.
En passende oppkvikker venter som avslutning. Stående på innlandsisen komponerer han en vodkabasert drink med grønlandsk krekling og selvfølgelig – is.

Om serien
Kokken Claus Meyer er professor i fødevarevitenskap ved Det levende universitetet i København. I "Smaken av Danmark" guider han seerne ved hjelp av sin kulinariske innsikt og gane rundt i sitt "føde"land. Dessuten gjennom deler av Norge og Grønland – i løpet av 13 episoder.

Etter en karakteristisk åpning på Skagen (rødspetter i malerisk lys), tar Claus oss med til Limfjorden (blåskjell, østerssuppe), på Fyn for å oppleve våren (rabarbraterte, reker, grillet biff), Grønland (grønlandsreker, isfjordskveite, moskus-tartar), på Bornholm (sild, grønne jordbær), Nord-Sjælland (økologisk bondekost, fløtedessert, wienerbrød), på øyene Læsø/Samsø (saltutvinning, gammel potet-tradisjon, kreps, skinke), til Lammefjorden (grønnsaksdyrking på gammel havbunn, svineoppdrett), på Lolland/Falster (røket ål, artisjokker, sider), Sønderjylland (jysk lam, Rømø-reker), i Ålborg (hare- og fasanpaté), i København (humle og øl, grønnsaksuppe, rødbetpaté) og til sist – til Norge (sild, rype, tyttebær, molter).

Dansk matserie i 13 deler (2007)
Originaltittel: Mat i Norden - Smaken av Danmark
Kveldens avsnitt: Danser med moskusokser
Produsert av: Tellus Works Television AS
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, e-post: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer