Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. juli 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 31. juli kl 20.00
Svenske hjarte (14:20)

Harald har hemmeligheter

Harald sørger over tapet av sin beste venn Knut, og får ingen sympati fra kona Louise. Hun gleder seg hemningsløst til kveldens nyttårsfeiring med firmaet hos vennen Nils, men vet ingenting om at Harald ikke lenger har noen jobb der.

Elisabeth skal også til Nils, men ikke som vertinne slik hun kunne blitt om hun hadde akseptert hans frieri. Hun skal lage og servere maten, og når Louise får vite dette, setter hun nesten maten i halsen.

Henrik og Kristina har solgt rekkehuset og flyttet på landet, men i kveld er de tilbake når Tomas og Marianne har invitert til nyttårsfest. Og de har overraskelser på lager om sitt nye liv.

Rekkehuskomplekset har fått en ny nabo i den unge og vakre Katarina, og Louise er snar til å slenge bemerkninger når hun endelig får se den nye naboen.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør og hennes kjæreste Tomas (Lars-Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.