Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. oktober 2002 kl 18.10 Mat

Trolsk sensommer kveld

Tina Nordström i sving på kjøkkenet med å lage bakt sommerkål.  (SVT-foto)
Tina Nordström i sving på kjøkkenet med å lage bakt sommerkål. (SVT-foto)
I kveld besøker Tomas Tengby Läckö slott for å la seg fortrolle av mat, musikk og underholdning. Arrangemanget kalles ”Nocturne”, og det er gartneren, Simon Irvine og kokken Rune Kalf-Hansen som står for herlighetene.

Tina Nordström lager bakt sommerkål med fetaost og oliven, bønnesalat og rødbeter. Grønne syltede tomater og sitron- og dillglaserte gulrøtter står også på menyen.

Siciliansk rødvin/mellom>
Den italienske øya Sicilia produserer like mye vin som Australia. Tomas besøker en siciliansk vingård får å få vite mer om hvordan man lager den edle drikken.

Om serien
Programleder Tomas Tengby og kokken Tina Nordström tar oss med rundt i det europeiske kjøkken. De lover nyttige og spennende retter for alle – også nybegynnere. Hovedingrediensene er frukt, grønnsaker, fisk og skalldyr.

Vi blir også med på innkjøp og på spennende matreiser, og det blir reportasjer og historikk. Og ikke minst vil det bli forslag til alternative råvarer som kan lokke seerne ut på kjøkkenet.

På seriens hjemmesider finner du alle oppskriftene, tips og annen matnyttig informasjon. Oppskrifter

Svensk serie fra 2001
Programleder: Tomas Tengby
Kokk: Tina Nordström
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23047853 / 90775758




LENKER
  • Oppskrifter