Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 24. november 2005 kl 20.05 Livet med Larkins

Pop blir lokalpolitiker

Det er plutselig blitt ledig en plass i regionens
landbrukskomité, og det ser nesten ut til at Pop bør kaste seg inn i valgkamp for å erobre den viktige lokalpolitiske posisjonen.


Til å begynne med ser det ut som om det er bare én naturlig kandidat til den ledige plassen i landbrukskomiteen, nemlig kaptein Robert Battersby.

Men sannheten er at han er mer opptatt av å spille golf enn å kaste seg over konkrete politiske saker. Pop blir tidlig forsøkt vervet til jobben, men vegrer seg. Men så får han vite at Battersby vil omgjøre et vakkert landskap til et lønnsomt sandtak, og da skjer det noe med alle Pops politiske antenner.

Charley og Mariette har i mellomtiden kommet seg vel hjem etter ferien i Frankrike. De drar rett til Bristow-bryggeriet for eventuelt å kjøpe det forgjeldete anlegget.

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 1)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.

Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36 / 95 70 11 47