Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 30. september 2008 kl 21.30 Himmelblå

Byfolk på besøk

Himmelblå: Det holder på å gå skikkelig galt når Kim tar med gjestene på båttur. (Foto: Audun Gjelsvik Magnæs/NRK)
Himmelblå: Det holder på å gå skikkelig galt når Kim tar med gjestene på båttur. (Foto: Audun Gjelsvik Magnæs/NRK)
De første turistene inntar pensjonatet, men gjestene viser seg å være en utfordring for Marit og Kim. Paret fra Oslo krangler konstant og er misfornøyd med det meste. Selv Iris mener de er overlegne byfolk.

Når Kim tar gjestene med på båttur holder det dessuten på å gå skikkelig galt. Han er nemlig en elendig båtfører…

Stadig sykere
På gården sliter de med andre ting. Ingeborg blir stadig sykere. Hun husker dårlig og prater usammenhengende. Johan er fortvilet og i ferd med å gi opp alt. Heldigvis skjønner Halle hva som holder på å skje og klarer å avverge en tragedie.

Dropper middagsavtale
Karoline blir rasende når hun får høre at faren skal skille seg fra moren og gifte seg med Britt. Hun blir heller ikke i bedre humør når Roland dropper en middagsavtale for å ta Marit og gjestene hennes med på fisketur. Karoline har merket at Roland har et godt øye til Marit og skjønner at hennes planer om en fremtid med den kjekke fiskeren er i ferd med å gå i vasken.

Om serien
Himmelblå er en varm og morsom feelgood-serie om "gammeldagse" verdier som familie og vennskap, om brennende hjerter og om deilige kultursjokk. Handlingen er lagt til naturskjønne Ylvingen i Nord-Norge.

Det lille øysamfunnet på Helgelandskysten er utrydningstruet på grunn av synkende folketall og i et desperat forsøk på å redde øyas skole, setter de inn en annonse i VG hvor de søker etter en familie med to barn.

I Oslo sliter alenemoren Marit med å få endene til å møtes. Hun er sliten, overarbeidet og ser lite til barna sine Iris og Robin. Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den harmoniske kjernefamilien det søkes etter. For å pynte på situasjonen overtaler hun bestevennen Kim til å være med som ektemann.

Før de vet ordet av det er Marit, Kim, Robin og Iris bosatt tusen kilometer fra storbyen med en gammel nedslitt fiskerheim som bosted og arbeidsplass.

Gjennom 16 episoder følger vi dem og de fastboende på Ylvingen gjennom dramatikk, kjærlighet, gleder, frustrasjoner, hverdagsliv og fest.

Dramaserie i 16 episoder etter en idé av Timothy Prager
Produksjon: NRK Drama
Manus: Sissel og Kathrine Hauger, m.fl
Regissører: Eva Dahr (konseptuerende), Vibeke Ringen, Mathias Calmeyer, Anne Sewitsky og Tor Tørstad
Produsenter: Tore Bergstrøm og Vegard Stenberg Eriksen
Med: Line Verndal (Marit), Edward Schultheiss (Kim), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland), Nina Bendiksen (Vivian), John Sigurd Kristensen (Halle), Sigmund Sæverud (Johan), Julie Øksnes (Ingeborg), Grete Johnson (Liv), Zita Djenes (Klara)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer