Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 28. desember 2008 kl 21.16 Hovedscenen: Ett år med Wien Filharmoniske Orkester

På innsiden av Wienerfilharmonikerne

Hovedscenen: Ett år med Wien Filharmoniske Orkester: Året med Wienerfilharmonikerne er fanget i en engasjerende dokumentar – du ser den i
Hovedscenen: Ett år med Wien Filharmoniske Orkester: Året med Wienerfilharmonikerne er fanget i en engasjerende dokumentar – du ser den i "Hovedscenen"! (Foto: Cmajor Entertainment)
Opplev Wien Filharmoniske Orkester under fjorårets verdensturné, og bli med på forberedelser til den årlige Nyttårskonserten.

Alle kjenner Wienerfilharmonikerne, der orkestret slår ut håret under Nyttårskonserten på årets første dag. Med vigør, alltid i topp humør, fra sin praktfulle storstue Musikvereinssaal, midt i Østerrikes hovedstad.

Musikalsk kultur-arv
Siden 1842 har orkestret vært på farten, og det utgjør en viktig del av den europeiske kulturarv. Vi får et helhetlig innblikk i virksomheten til en institusjon som står sentralt i landets musikkliv.

Sentralt i orkesterets musikkutvalg i denne dokumentaren står Mozart, som rakk å prege musikklivet i Wien mer enn noen andre i løpet av et kort liv. Vi følger med orkestret til Tokyo og New York, på julekonsertene i Salzburg og på Wiener Staatsoper.

Litt lenger fram kommer Nyttårskonserten, der orkestret som vanlig leverer varene, komponert av Wiens valsekonge, Johann Strauss.

Forsmak på det nye år
"Ett år med Wien Filharmoniske Orkester" blir sendt i Hovedscenen, i forkant av Nyttårskonserten, som i år blir dirigert av argentinsk-israelske Daniel Barenboim.

Tysk dokumentar (2008)
Originaltittel: The World of the Wiener Philharmoniker
Produsert av: Cmajor Entertainment
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Mer 
  • Wienerfilharmonikerne