Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. september 2010 kl 20.15 Karanba!

Fra Rio til Vålerenga


Stortalentet Paulo er på vei til Norge for å prøvespille i Vålerenga. Foreldrene til Tommy møter ham spent på flyplassen, men Paulo snakker kun portugisisk, og kommunikasjonen blir fort en utfordring.

En av Karanbas gode spillere har begynt å droppe treningen, da han er blitt far i en alder av 15 år. Tommy besøker ham og forsøker å overtale ham til å fortsette.

Et vanskelig valg
For resten av gutta nærmer det seg dagen da Tommy skal avgjøre hvem som får være med til Norway Cup, og alle er svært nervøse for at de ikke skal bli plukket ut.

Tommy blir med Darlan på skolen, der lærerne ikke er særlige fornøyde med ham. At guttene gjør det bra på skolen, er et absolutt krav for å delta i Karanba og ikke minst norgesreisen.

Om serien
I Rio driver tidligere LYN- fotballproffen Tommy Nilsen fotballaget Karanba! Laget består av gutter fra Rios hardeste strøk, favelaene. Gjennom fotballen ønsker Tommy Nilsen å gi gutta muligheter til et liv utenfor kriminaliteten i favelaen.

En reise til Norge og Norway Cup er Tommy og guttas store mål. Her går de for gull og for å vise seg fram til all verden, for kanskje å skaffe seg fotballkarriere. I TV-serien følger vi Tommy og flere av gutta tett gjennom dramatiske måneder både i Rio og Norge.


Norsk dokumentar (2009)
Produsert av: Tellus Works Television AS
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900