Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. april 2002 kl 19.55 TVT

Siste dans for Topaz

Dansebandkongen Terje Møller opptrer live i studio i TVT i kveld. (Foto: Scanpix)
Dansebandkongen Terje Møller opptrer live i studio i TVT i kveld. (Foto: Scanpix)
Dansebandet Topaz, ledet av Terje Møller, opptrer live i TVT i kveld. En stor dag for Topaz som virkelig har gjort dansebandkarriere. Marit Voldsæter er både gjest i studio og ivrig dansebanddronning. Invitert er også forfatter og musiker Ketil Bjørnstad.

Trond-Viggo Torgersen avslutter sin TVT-serie i kveld, og endelig skal vi få se Topaz live! Som Terje Møller, dansebandkonge med et variert knippe andre musikanter i bandet, har Trond-Viggo skapt nok en ny figur på tv.

Dette er Terje Møller og Ellen Larsness:
Født i 1941 på Gjøvik. Regnes som grunnleggeren av og drivkraften bak dansebandet Topaz. Han er født og oppvokst ved Mjøsa, men har siden levd et omflakkende liv som gulvsliper med egen bil i farens firma Møller & Sønn (link til Møller & Sønn – ”din sliping partner”?). Terje er velvillig og serviceinnstilt med et utpreget ønske om at ting skal ordne seg av seg selv. Konfliktsky siden moren rømte til Vadsø etter en opprivende krangel med Terjes far om linoleumsbelegg på kjøkkengulvet. Musikkinteressen hans har kun vært hobby siden surmaget kritikk i Dagningen satte en stopper for Terje and the Teencats debut-turné (Gjøvik-Segalstad Bru-Otta) da Terje var 19. Regnes sammen med faren som opphavsmannen til en selvoppofrende gulvslipemetode der dusjing med store mengder White Sprit hindrer spredning av slipestøv. White Sprit-eksponeringen gjør at han opplever små anfall av tåkesyn og hukommelsestap innimellom.

Den andre markante figuren i Topaz er Ellen Larsness (Marit Voldsæter). Hun er født i 1959 i Bergen, grunnla Topaz sammen med Terje Møller og er bandets komponist. Hun er platonisk gift med Geir-Åsmund Larsness, for tiden i utenriksfart som stuert på M/S Berge Nordic, og har sammen med ham datteren Camilla (21). Ellen liker å ta seg godt ut, særlig når noen ser det, og har sangstemmen etter sin mormor Ågot fra Valle i Setesdal, som ropte sauene hjem fra beite i en radius på 12 kilometer i vindstille vær. Ellen har blitt sveket litt for ofte og har en tendens til å bli oppfarende mot menn med flakkende blikk og skjulte agendaer. Likevel lar hun seg lett begeistre av det motsatte kjønn.

NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Trond-Viggo Torgersen
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilder
1.Dansebandkongen Terje Møller opptrer live i studio i TVT i kveld. (Foto: Scanpix)
2.Trond-Viggo, Ketil Bjørnstad og Marit Voldsæter møter du i TVT i kveld. (Foto: Scanpix)