Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. august 2000 kl 18.30 Newton

Newton (ttv)

Sesongpremiere
NRK1 søndag 27. august kl 18.30
Newton (1:17)

Fargerike drager og summende innsekter


Har du gått og lurt på noe i løpet av den lange sommerferien? Newton er tilbake for å tilfredsstille nysgjerrigheten til alle vitebegjærlige barn i dette land. Programleder Ole André Sivertsen tar fatt på en ny sesong og retter i kveld blikket opp i lufta, der fluer og mygg summer og drager svever, og litt under vann, der det eksperimenteres med nye typer oppdrettsfisk.

Newton, som i juni i år vant Gullruten for beste magasinprogram, åpner sesongen med ny vignett.

- Nytt er også at seerne blir henvist til en fagperson som svarer på spørsmål i tilknytning til kveldens hovedtema. De mest interessante spørsmål og svar legges ut på Newtons hjemmesider hver mandag etter sending, opplyser prosjektleder Kirsti Asskildt og legger til at denne personen er tilgjenglig på følgende mail-adresse: ?@nrk.no. Ole vil også gi litt \"bakom\"-informasjon på hjemmesidene fra opptakene som ikke blir vist på skjermen.

Humla suse
Fargerike drager som svever i lufta, er et flott syn. Men blir Oles selvlagde drage like flott? Han har truffet to drageeksperter som gir nyttige tips underveis.

Newton lar humla suse og har i kveldens sending et fornøyelig innslag om fluer og mygg.

Fra himmel til vann. På Norges Landbrukshøgskole på Ås har Ole snakket med en forsker som eksperimenterer med oppdrett av forskjellige typer fisk som det tradisjonelt ikke blir drevet opprett på, som for eksempel den velsmakende torsken. Snart er opprettstorsk kanskje like vanlig som oppdrettslaks.

Flere priser i vente?
Newton er blitt prisbelønt for sin jakt etter forklaringer på vitenskapelige spørsmål og fenomener. Og det kan blir flere priser på det populære magasinprogrammet for barn i alle aldre. Redaksjonen har meldt på kveldens program til en konkurranse i Japan om beste populærvitenskapelige program.

NRK1 søndag kl 18.30

Bilde
Newton lar humla suse og har i kveld et fornøyelig innslag om fluer.

Newton har en reportasje fra Landbrukshøgskolen på Ås, der det drives oppdrett av fisk som det tradisjonelt ikke blir drevet oppdrett på, som den velsmakende torsken.

Egenprodusert populærvitenskapelig program fra Barneredaksjonen i NRK1
Programleder og forteller: Ole André Sivertsen
Prosjektleder: Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)