Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. august 2004 kl 20.25 Tinas mat

Mat til mange

Tina Nordström lager mat til mange i kveld. (Foto: Karin Lindqvist, SVT)
Tina Nordström lager mat til mange i kveld. (Foto: Karin Lindqvist, SVT)
I kveld gir Tina Nordström oss tips og råd om hvordan man forbereder en større middag. Tomas Tengby er fortsatt i Barcelona, og besøker denne gang verdens største vinkjeller.

Aspargesterrin med geitost og ferske urter, eddikbraissert roastbiff med sherrysaus samt salat med couscous er rettene Tina serverer i sitt middagsselskap. En god kyllingkraft får du også oppskrift på.

I Barcelona befinner Tomas Tengby seg i verdens største vinkjeller, med over 40 millioner flasker på lager. Selvfølgelig passer han på å teste Cava, den spanske varianten av sjampanje.

I "Drinkskolen" tipser Tomas og Ulrika Nyström om hvordan man lager drinker med ingredienser som blåbærsuppe og aprikospuré. Alkoholfrie alternativer lager de også.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i vår og sommer tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og for tiden lanseres hun tungt også i USA og Kina.

De 15 programmene som nå sendes på NRK1, var den femte og nest siste omgangen hun laget i serien før hun tok en pause i desember i fjor. For tiden er det 13 programmer for amerikansk fjernsyn hun arbeider med, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie, sesong 5, program 13 (2003)
Med Tina Nordström og Tomas Tengby
Originaltittel: Mat
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Oppskrifter