Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. august 2005 kl 22.05 Fakta på lørdag: Fra hver sin verden

Melissa og masaien

Melissa fra Kristiansand reiste til Kenya for å gifte seg med sin kjære, masaien Augustin. (Foto: Pang Produksjoner)
Melissa fra Kristiansand reiste til Kenya for å gifte seg med sin kjære, masaien Augustin. (Foto: Pang Produksjoner)
Det er enorm forskjell på dagliglivet til en jente fra Kristiansand og en masaigutt fra Kenya. Likevel kan varme følelser oppstå. Vi følger forholdet mellom norske Melissa og kenyanske Augustin. Tør hun ta steget fullt ut - gifte seg med ham og flytte fra leiligheten til en jordhytte uten strøm og vann?

En venninne av Melissa vant en ferietur til Kenya. Kristiansand-jenta takket selvfølgelig ja til å bli med på det som skulle vise seg å bli en helt annen opplevelse enn hun kunne forestille seg. På stranden i Mombasa var det mange som solgte forskjellige varer. En av dem var smykkeselgeren Augustin. Melissa ble hodestups forelsket.

Vanskelig valg
Smykkesalget er bare en bigeskjeft for Augustin. Han er masai, og han lever en nomadisk tilværelse som jaktmann sammen med familien sin nord i Kenya. Det ble et vanskelig valg for Melissa: Skulle hun glemme Augustin og fortsette livet i Kristiansand, eller skulle hun reise tilbake og gifte seg med ham? Hun valgt det siste.

Masailiv
Dokumentaren følger Melissa gjennom bryllupet og møtet med Augustins familie. I Norge føder hun datteren Noor, før den lille familien igjen reiser tilbake til Kenya. Der møter vi henne igjen ett år senere. Hvordan er Melissas liv som masai?

Filmen vant 1. pris under Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2005.

Innkjøpt dokumentar fra Pang Produksjoner (2004)
Programansvarlig: Christine Tobiessen
Pressekontakt: e>1, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79