Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. mars 2003 kl 22.30 Lydverket

Populære jenter og rare gutter

Siri Høstmælingen sammen med bergensbandet Ephemera. (Foto: NRK)
Siri Høstmælingen sammen med bergensbandet Ephemera. (Foto: NRK)
Visste du at det var felles kjærlighetssorg over en norsk poppstjerne som i sin tid var starten på bergensbandet Ephemera? Jentene rir på en medgangsbølge for tiden, og i kveld blir vi bedre kjent med de tre medlemmene. I tillegg møter vi musikkguru Harald Are Lund, en av de få som har sett verdens mest kjente "ukjente" band, The Residents.

De tre blide jentene i Ephemera er Norges nye poppyndlinger og rir lykkebølgen for tiden. Bandets fjerde album "Air" er i butikkene, Alarmpris-pengene er på konto og Spellemann-trofeet er trygt plassert hjemme i stuen.

Med ekstatiske kritikker og store presserunder går alt fort for Ephemera nå! "Lydverket" roer det hele ned, og tar bandet med tilbake der alt startet for åtte år siden - til en kirke i Bergen hvor jentene blant annet pleide å se forelsket på frontfiguren i et annet kjent bergensband.

Anonymt band
Legendariske The Residents opptrer som oftest med svære øyeepler på hodet, og selv om de har eksistert i over 30 år, vet fortsatt ingen hvem de er. Deres sinnssyke kombinasjon av elektroniske og symfoniske "avant-jazz"-uttrykk, ikledd teatralske og vanvittige multimediepakker har likevel gitt dem en helt spesiell kultstatus over hele verden. Bandet er den dag i dag et fullstendig unikt fenomen i den musikalske undergrunnen.

"Lydverket" serverer rykende ferske konsertopptak fra bandets konsert på Rockefeller i Oslo, og lar The Residents-ekspert Harald Are Lund bekrefte og avkrefte noen av alle de mytene som spinner rundt legendene.

Hoppende harer
Amerikanske The Flaming Lips er et hardt arbeidende turnéband. De har siden sin første konsert i Oklahoma i 1983 reist land og strand rundt med sin særegne musikk. Fjorårets utgivelse "Yoshimi Battles The Pink Robots" ble kåret til 2002s beste album i alle verdens aviser og magasiner, og det er denne platen The Flaming Lips nå er ute på turné med.

Torsdag 6. mars spiller de i Oslo, og "Lydverket" har møtt The Flaming Lips på deres første del av Europa-turneen i London i januar. Her forteller frontfigur Wayne Coyne blant annet om hvorfor de har massevis av utkledde harer hoppende rundt på scenen.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10