Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 21. desember 2010 kl 20.45 Dawn Porter - farlige bryst

Brystkreft


I del to av denne miniserien gjennomfører den britiske journalisten, forfatteren og TV-personligheten Dawn Porter en svært personlig reise for å undersøke om hun kan være genetisk predisponert for brystkreft.

Både Dawns mor og oldemor døde av brystkreft, noe som tyder på at Dawns sjanse for å bli syk er vesentlig høyere enn hos andre unge kvinner som ikke har denne sykdomshistorikken i familien.

Intense undersøkelser
I del to av denne serien fortsetter Dawn sine undersøkelser. Hun bestemmer seg blant annet for å gå til mammografiundersøkelse, ta en MRI-scan og en genetisk test. Det blir et modig møte med en ung kvinnes intense og svært personlige undersøkelse av sin egen kropp.

Sterke møter
Samtidig som Dawn utforsker mulighetene for at hun selv kan få brystkreft, intervjuer hun en rekke syke kvinner. Disse intervjuene viser den kompliserte prosessen det er å bestemme seg for hvordan man skal angripe sykdommen; det finnes en rekke forskjellige behandlinger, men få garantier. I verste fall må disse kvinnene forberede sin egen tidlige død.

Sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie fra 2009
Programleder: Dawn Porter
Produsert av: ITV
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl / 92403873
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: Publikumssevice/ 815 65 900