Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. mai 2008 kl 19.55 Veterinær på safari

Løver med katteaids

Løver i Namibia testes for kattesykdommen FIV. (Foto: Paul Brehem)
Løver i Namibia testes for kattesykdommen FIV. (Foto: Paul Brehem)
Ville løver med FIV, dyreverdenens svar på hiv, byr på utfordringer for Emma i kveldens episode av "Veterinær på safari".

FIV (felint immunsvikt virus) er en sykdom som rammer både tamme og ville kattedyr verden over. På oppdrag i Namibia skal veterinær Emma og ektemannen Shaun teste ville løver for viruset. Emmas ferdigheter blir satt på prøve når hun må skyte noen unge hannløver med bedøvende piler.

Lille Phoebe møter en tapper, foreldreløs leopardunge. Den har brukket beinet og må opereres av Emma.

Hele teamet deltar i feiringen av Phoebes toårs fødselsdag. Samtidig jakter Shaun på en sky hyene i den namibiske ørkenen, som ledd i et viktig miljøprosjekt.

Om serien
NRK sender nå sesong 2 i BBC-serien om Emma, veterinæren som forlot storbylivet i England for å jobbe med ville dyr i Sør-Afrika. Her stiftet hun familie med farmeren og viltdyreksperten Shaun.

I åtte episoder kan vi følge Emma på nye eventyr i den fantastiske afrikanske naturen sammen med Shaun og deres lille datter Phoebe.

Underveis får de hjelp av helikopterpiloten Big John og hans sønn Little John, som er 20 år og fast bestemt på å følge i sin fars fotspor. I tillegg kommer et team på et tjuetalls sterke assistenter og familiens hund, Jack Russell-terrieren Taula.

Det blir mye dramatikk og spenning, og ikke minst fantastiske naturopplevelser, praktfulle dyrebilder og rørende historier om store og små firbente som blir reddet av Emma og hjelperne hennes.

Britisk dokumentarserie i 8 deler
Originaltittel: Vet Safari 2
Produksjon: BBC (2007)
Norsk kommentar: Hanne Cecilia Aass
Pressekontakt: Helene Amlie,23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no