Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. august 2006 kl 21.30 Festivalsommer: Øya 2006

Lydverket-spesial fra Øyafestivalen

Idyllisk stemning under Øyafestivalen. (Foto: NRK)
Idyllisk stemning under Øyafestivalen. (Foto: NRK)
I år ble festivalpassene revet bort, presse fra hele verden sto i kø for å dekke arrangementet i Middelalderparken i Oslo, og internasjonale superstjerner som Yoko Ono, Beck og Morrissey toppet plakaten sammen med våre egne helter i Enslaved og Dum Dum Boys.

Familiekos, økologisk mat, gamle ruiner, sjekking, sol og masse bra, spennende og variert musikk - dette er noen av de viktigste ingrediensene i Øyafestivalens fortjente rykte som en av landets beste musikkfestivaler.

Lydverket var selvfølgelig på plass for å få med seg alt som skjedde, og i denne timelange spesialen gir vi deg alle konserthøydepunktene, masse stemning, intervjuer med stjernene og ikke minst de personlige opplevelsene en del av artistene hadde under årets festival. Programleder Mona B Riise ga nemlig en del av artistene et videokamera for å dokumentere litt av sine Øya-opplevelser, og vi lover både morsomme og eksklusive glimt fra livet som attraksjon på festival.

Om Festivalsommer
Hver torsdag seks uker framover kan du bli med NRK på like mange norske festivaler.

Lydverket-redaksjonen og NRKs kulturavdeling deler festivalsendingene seg imellom, og Lydverket er først ut med rapporten fra Quart. De står også for den siste sendingen som er fra Øyafestivalen i august. Mona B. Riise er programleder både fra Quart og Øya.

De fire torsdagene i mellom tar NRKs kulturavdeling oss med til Førde internasjonale folkemusikkfestival, Moldejazz, Jørn Hilme-stemnet i Valdres og Notodden Bluesfestival.

Egenprodusert serie fra i seks deler fra NRK Ung og NRK Kultur (2006)
Prosjektleder Lydverket, NRK Ung: Marius Hoel
Prosjektleder NRK Kultur: Arvid Esperø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252