Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. juli 2002 kl 19.30 SommerDag: I Sunnhordland med Lynni Treekrem

Sol og sang i Sunnhordland

Gitarist Nils Halleland hjelper Lynni Treekrem med klesdrakten. (NRK-foto: Terje Dale)
Gitarist Nils Halleland hjelper Lynni Treekrem med klesdrakten. (NRK-foto: Terje Dale)
Med Lynni Treekrem ved roret går ferden til Sunnhordland i sommerens andre avsnitt av SommerDag. Den folkekjære artisten styrer M/B Lindy mot Eikemo, Fjelberg og Etne.

Lynni Treekrem mønstrer på som matros i Åkrafjorden, og følger kaptein Dag Lindebjerg på reisen mot Etne. Lynni har lenge vært en av Norges fremste artister, og er kjent for å sette sitt eget preg på musikken hun skaper, blant annet ved å synge på den karakteristiske kristiansundsdialekten.

Eikemo
Første stopp blir den veiløse grenda Eikemo, der rømmegrøt og fenalår står på menyen. Lynni hjelper til i fjøset, og sørger for å underholde geitekillingene med litt sang mens hun mater dem. I den lille bygda med kun sju fastboende møter Lynni også bonde og gitarist Nils Halleland. Sammen fremfører de en vakker sang, ”Rosan e rød”.

Fanget av vikinger
Etter et besøk på Fjelberg, som tidligere var handelssentrumet i Ytre Hardanger, går kursen mot Etne. Plutselig blir M/B Lindy bordet av vikinger! Lynni og Dag blir tatt til fange, og må ro i land. Heldigvis viser det seg at vikingene ikke er så blodtørstige som sitt rykte, og i stedet byr fangene sine på ekte vikingkost.

Om serien
Andreas Lunnan, Tore Skoglund og Dag Lindebjerg skal hver for seg legge ut på sine årlige sommerturer for å glede seerne med programmer fra vårt vakre land.

Årets SommerDag-serie går i seks uker sommeren igjennom. Denne sommeren blir kjentfolk som Kari Traa, Per Inge Torkelsen, Eldar Vågan, Britt Synnøve Johansen, Lynni Treekrem og Gunnar Andersen å treffe blant matrosene.

Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Programleder: Dag Lindebjerg
Produsent: Terje Dale
Produksjonsleder: Magnhild Stiegler
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, 23 04 72 36

Bilde
Gitarist Nils Halleland hjelper Lynni Treekrem med klesdrakten. (NRK-foto: Terje Dale)
Truls Grung forteller Lynni Treekrem om Fjelberg prestegård. (NRK-foto: Terje Dale)
Vikinger i Etne (NRK-foto: Terje Dale)
Dag Lindebjerg og Lynni Treekrem går til bords med vikinger i Etne. (NRK-foto: Terje Dale)