Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. februar 2004 kl 19.55 Walkabout

Filippinene - Verdens åttende underverk

Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen reiser verden rundt i Walkabout (Foto: Nina Ruud).
Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen reiser verden rundt i Walkabout (Foto: Nina Ruud).
Nils og Ronny begir seg inn i jungelen ved foten av vulkanen Mount Pinatubo. Fjellet ble verdensberømt på 1990-tallet etter et voldsomt vulkanutbrudd som blåste bort 300 meter av fjelltoppen. Nordmennene satser på at fjellet holder seg i ro mens de er i området.

Her inne i jungelen møter de Roy, stammehøvding for urbefolkningen Aetas. Roy reddet egenhending mange av stammens barn fra den sikre død, da han midt under utbruddet trosset myndighetenes formaninger og bega seg tilbake til fjellet for å finne unger som hadde kommet bort under flukten fra de glohete leirmassene.

I dag kjemper stammen for å bevare sitt enkle liv i jungelen, men sterke krefter vil ha dem vekk. Men som Roy sier: - Da bør de nok kappe hodet av meg først..

Festmåltid
Fest og moro blir det også når en uheldig kjempeøgle blir fanget og servert til middag ved elvebredden. På dessertkartet står selvplukkede biller, men dessverre er Nils og Ronny allerede "forsynt" etter å ha forspist seg på øgle…

På vei videre nordover stopper gutta for å se en lokal basketballkamp, med det resultat at hele landsbyen kommer løpende. Hønefossinger? Nei, det har de aldri sett før! Så hva er vel da mer naturlig enn å traktere de tilreisende med sang og ekteskapstilbud?

Verdens åttende underverk
Langs smale grusveier som klamrer seg fast til fjellsida, tar de seg omsider frem til "verdens åttende underverk", de fantastiske risterrassene som kryper oppover de steile dalsidene i et av verdens mest dramatiske landskap.

Reisen nordover avsluttes på gravplassen til den isolerte fjellandsbyen Sagada. Landsbyens innbyggere har i århundrer lagt sine døde i trekasser, for deretter å henge dem opp i bergveggen. Og der henger de fortsatt…

Om serien
Walkabout er et annerledes reiseprogram, litt utenfor allfarvei, der Nils og Ronny møter uvanlige mennesker på ukjente steder. I denne runden besøker de blant annet sørstatene i USA, prøver seg på bilkjøring på Filippinene og drar en tur i Ungarn.

Nils og Ronny kaller programserien "en roadmovie fra resten av verden", og lover en underholdningsdokumentar som inneholder ikke helt dagligdagse opplevelser.

Reiseprogram. Produsert av Nils & Ronny AS i samarbeid med NRK.
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)


LENKER
  • Hjemmeside