Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. april 2002 kl 00.25 Eminem - hiphopens kontroversielle mester

Radikal rapper

Eminem, eller Marshall Mathers som han egentlig heter,  er antakelig den mest kontroversielle rap-artisten i verden i dag.
Eminem, eller Marshall Mathers som han egentlig heter, er antakelig den mest kontroversielle rap-artisten i verden i dag.
Den kjente og meget omtalte rapperen Marshal Mathers - alias Eminem - har skapt mye oppstyr verden rundt på grunn av sine kontroversielle tekster og radikale image. Som scenefiguren ”Slim Shady” synger han om dop, voldtekt, mishandling og mord.

Eminem vekker både begeistring og avsky. Bekymrede foreldre verden over er redde for hva han fyller hodene til barn og tenåringer med, og andre føler seg personlig krenket av sangene hans. Likevel selger han plater som bare det – nesten ti millioner på verdensbasis – og kritikerne roser ham opp i skyene. Han har ligget på topp på hitlister i nesten alle land han er blitt utgitt.

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor en så kontroversiell artist selger så mye plater og skaper så mye appell. Musikklegende og Eminem-fan, Sir Paul McCartney, har sitt syn på saken:

- Eminems fornærmende tekster og ekstreme oppførsel er bare ”shobiz”, hevder han. Og det er viktig å huske på, ellers begynner man virkelig å lure på hva som skjer her i verden.

Ikke minst ungdom kjenner seg lett igjen i musikken til Eminem. Han synger om problemer de kan relatere seg til, enten det gjelder narkotikamisbruk, foreldre som svikter, kjærlighetssorg, død eller ekstreme følelser. Dette er tema som sjelden blir tatt opp på en så eksplisitt måte.

Elsket eller hatet – den hvite rapperen fra Detroit blir i hvert fall lagt merke til. Kveldens konsert er fra Santa Monica i USA.

Amerikansk produksjon
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841

Bilder
1, 2 og 3: Eminen, eller Marshall Mathers som han egentlig heter, er antakelig den mest kontroversielle rap-artisten i verden i dag.