Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. april 2007 kl 14.20 Emma og Daniel: Møtet

Langt nord i livet

Emma (Maria Gidlöf) og Daniel (Anastasios Soulis) finner ut av det med hverandre langt oppe i den norrlandske fjellverdenen i Sverige. (Foto: Omegafilm AB/Sonet)
Emma (Maria Gidlöf) og Daniel (Anastasios Soulis) finner ut av det med hverandre langt oppe i den norrlandske fjellverdenen i Sverige. (Foto: Omegafilm AB/Sonet)
"Emma og Daniel: Møtet" er et gripende drama for barn. Emma bor med sin far, Anders, på en fiskecamp i svensk Lappland. Han har vært alene med Emma siden hustruen døde, og datteren sørger ennå over moren.

Så skjer en forandring i livene til far og datter da han søker etter livsledsager gjennom en kontaktannonse. Resultatet er at Sara kommer opp til Lappland sammen med sin sønn som er jevngammel med Sara, 12 år.

I starten er Emma og Daniel som to fisk på land. Han er fra storbyen Stockholm og klarer ikke å leve uten sin PC (fiskecampen er strømløs). Hun sørger fortsatt over tapet av sin mor og synes det er en plage med disse menneskene fra storbyen.

Prøven
Den gamle fiskeren Isak synes å bli Emmas redning. Han inviterer henne med på en tredagers vandring til fiskerike vann i villmarken.

Men til Emmas skuffelse melder også Daniel seg med på turen. Den viser seg likevel å bli noe helt annet enn både Isak, Emma og Daniel har tenkt seg.

I løpet av den dramatikken som oppstår blir Daniel og Emma nødt til å hjelpe hverandre så godt de kan for å finne tilbake til pappa Anders og Sara.

Svensk spillefilm (2003)
Originaltittel: Emma och Daniel - Mötet
I rollene: Maria Gidlöf, Anastasios Soulis, Marie Richardson, Örjan Landström, Göran Schauman og Christian Fiedler
Regi: Ingela Magner
Produksjon: Omegafilm AB/Sonet
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no