Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 25. mai 2010 kl 19.55 Den store reisen

Himmel og helvete

Den store reisen: Familien Berg reiser til Himba-stammen i Namibia. Fra venstre: Karin, Reidar, Kristine og Ida Berg. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Den store reisen: Familien Berg reiser til Himba-stammen i Namibia. Fra venstre: Karin, Reidar, Kristine og Ida Berg. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Familien Berg er lei av grøt, og får tilbud om å slakte en av Himba-stammens geiter. Men det skal vise seg at her foregår slakting på en annen måte enn hjemme i Norge…

Dermed blir det noen vanskelige dager for familien Berg. Men integreringsprosessen er heller ikke enkel for de andre familiene.

Bananjakt
Familien Prøis savner også variasjon i matveien, særlig etter at de fant ut hvordan deres daglige måltid chicha tilberedes. Denne blir nemlig kokt, tygget og spyttet ut av de eldre kvinnene i stammen, før den serveres. I stedet ønsker familien bananer. Men det å finne bananer i jungelen skal vise seg å være vanskeligere enn å handle dem på nærbutikken i Svelvik.

Redd for lus
I Indonesia har familien Alsos begynt å føle mentawai-livet på kroppen. Ingen i familien sover spesielt godt på treplankene i huset, men for Gry er det den økende frykten for lus som er verst. Hun betegner livet hos mentawaiene som en blanding av himmel og helvete.

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et primitivt stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve tre uker i en fremmed og ukjent kultur. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Reality-/dokumentarserie i 12 deler.

Programmet er sendt tidligere

Produsert av Strix (2007)
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Pressekontakt: Mette K. Skjong, (tlf 90 18 38 38)
Publikum bes kontakte Publikumservice: tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer