Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 21. juni 2005 kl 23.00 Politiagentene

Heroin fra Thailand

Spanergruppen i Melbourne-politiet – hver fredag i
Spanergruppen i Melbourne-politiet – hver fredag i "Politiagentene".
Spaneren Angie Piper i Melbourne-politiet har en kriminell søster. Da Angie blir satt på en narkotikasak, oppdager hun at søsteren opererer som kurér for en av Melbournes største narkobaroner.

Det begynner å brenne et blått lys for spaneren Angie. I valget mellom å beskytte sin søster og å følge tjenesteinstruksen, velger hun det første.

Under dekke
For å komme nærmere nettverket til narkobaronen Tedesco, gir Angie seg utfor å være en utro tjener i tollvesenet. Først sirkler hun inn et par av politiets informanter i smuglermiljøet. Angie tilbyr seg å blinke ut de av kurerene som er kjenninger av politiet og representerer en risikofaktor i nettverket.

En av informantene viser henne en liste over Tedescos hjelpere, og Angie gjenkjenner en mannlig kurer og søsteren Sam. I hemmelighet sletter hun bilde og navn av søsteren. Neste dag får hun vite at den mannlige kureren i mellomtiden er likvidert. Informanten gjør henne oppmerksom på at hun leker med ilden.

På en tynn gren
Men snart har også Angies kollega Oscar Stone funnet ut at søsteren er del av Tedescos nettverk. Han gir opplysningene videre til Ellen "Mac" MacKenzie, spanergruppens leder, som straks setter Church og Stone til å skygge Angie –.

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57