Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 15. november 2003 kl 20.10 Profil: Jeff Koons

Den lekende Pop Art-kunstneren

Kunstneren Jeff Koons er en av de mest kontroversielle, men også populære, kunstnere i dag.
Kunstneren Jeff Koons er en av de mest kontroversielle, men også populære, kunstnere i dag.
Jeff Koons (f. 1955) er uten tvil en av vår tids mest kontroversielle kunstnere. Friheten som Pop Art har gitt ham, sammen med en perfeksjonisme som kan sammenlignes med tidligere mestere, har gjort ham i stand til å bringe avantgarde-kunsten ut til et stort publikum. I programmet møter vi kunstneren selv sammen med venner og kolleger.

Jeff Koons er kjent langt utenfor kunstnerkretser for sine sammenstillinger av ferdiglagede gjenstander som basketballer, støvsugere eller lignende. Han får også sine verker laget av dyktige håndverkere.

Tema for Koons’ tidligste arbeider var forførelsesstrategien som ligger i presentasjonen av helt nye varer. I sine fabrikkerte skulpturer, i materialer som tre malt i gilde farger, rustfritt stål eller porselen, tar han opp former og kjente figurer fra populærkulturen.

Et viktig motiv i hans arbeider er seksualiteten. Hans og den italienske tidligere politiker og pornostjerne Cicciolinas kjærlighetsakt i idylliske og litt glorete omgivelser ble gjenstand for store malte treskulpturer og kjempestore malerier overført fra fotografier.

Engelsk dokumentar
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83