Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 21. januar 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Filippinene

Lonely Planet: Filippinene (t)

NRK2 søndag 21. januar kl 20.10
Lonely Planet (7:13)

Kontrastfylte Filippinene

Fra de berømte hengende hager, som regnes som verdens åttende underverk, til barneprostitusjon i Manila - kontrastene er store på Filippinene. I kveldens utgave av Lonely Planet er det Shilpa Mehta som er vår reiseleder.

Filippinene består av rundt 7000 øyer. Vi starter vår rundreise på en av dem, nemlig Luzon. Her finnes blant annet en gigantstatue av landets avsatte president Ferdinand Marcos. Shilpa tar oss også med til en healer som er kjent for sin evne til å foreta kirurgiske inngrep uten skalpell og uten sår.

Shilpa reiser sørover med buss gjennom det vakre filippinske landskapet. Underveis besøker hun de berømte hengende hager som blir regnet som verdens åttende underverk, og tilbringer langfredag i San Fernando hvor hun overværer de utrolige korsfestelsene som noen mennesker hvert år gjennomfører som en botsøvelse.

Prostitusjon i Manila
Neste stopp er hovedstaden Manila hvor hun tar seerne med på hanekamp, en av filippinernes mest populære sportsgrener. Her møter Shilpa også en karaokesyngende taxisjåfør og opplever den mørke siden av livet i Manila, nemlig den omfattende barneprostitusjonen.

Turen går videre med båt til øya Boracay som har vidunderlige strender. Shilpa utforsker den gamle delen av Boracay fra hesteryggen og dykker rundt korallrevet.

Neste stopp er øya Negros, Filippinenes sukkerland. Vi besøker verdens største sukkerplantasje og det vakre, men kontroversielle Saint Josephs kapell.

På øya Mindanao får Shilpa smake på lokale delikatesser som stekt gris og durianfrukten som smaker himmelsk, men lukter ubeskrivelig vondt.

Shilpa avslutter rundturen med å besøke et av Filippinenes sist oppdagede folkeslag, tau\'t batu, som bor i huler i jungelen nær El Nido.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

NRK2 søndag kl 21.10
Sendt 24.10.99

Fakta - innkjøpt
Originaltittel: Lonely Planet
Produksjon: Pilot Production (1998)
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41 (anne- marie.astad@nrk.no)


Bilde
Shilpa Mehta tar oss blant annet med til øya Boracay som har vidunderlige strender.