Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. desember 1999 kl 20.00 Med natur i linsa

Med natur i linsa (ttv)


NRK1 onsdag 15. desember kl 20.00
Med natur i linsa

Storforbruker av natur

Han er storforbruker av natur. Men Jon Østeng Hov er særdeles skånsom på sin ferd. Skyter gjør han rett nok ustanselig, men aldri med kuler og krutt. Derimot med sitt kjære kamera.
Jon Østeng Hov er kjent for å formidle naturens storslagenhet og fine stemninger gjennom ord og bilder. Sverre Krüger og Andreas Lunnan har overrumplet naturfotografen, som ble tildelt Den norske Friluftsprisen i 1998, i høstlige omgivelser nord på Rørosvidda.
Stort sett finner Østeng Hov sine motiver hjemme i Ålen i Sør- Trøndelag. Både nede i bygda og inne i fjellet - sommer som vinter. Han har \"plukket bukettene\" til frimerkeserien med blomstermotiv som
Posten startet i 1997.
En medfødt tålmodighet er stadig videreutviklet i årenes løp, og den uerstattelige bildeskatten i hans gjemmer vokser seg større og rikere for hver dag som går.
Østeng Hov har for lengst erobret en sikker plass blant landets fremste naturfotografer. Han er også kjent og skattet som en engasjerende kåsør og forfatter - ikke minst har han gjennom en årrekke gledet Adresseavisens lesere med sine lørdagsflanerier. Gjennom sine bildekåserier oppmuntrer han til økt bruk av naturen.

NRK1 onsdag kl 20.00

Bilde (Via Scanpix/Internett)
1. Han har \"natur i linsa\" Jon Østeng Hov.

2. Jon Østeng Hov er en av Norges fremste naturfotografer. (Begge fotos: Andreas Lunnan).

Egenprodusert
Ved: Sverre Krüger og Andreas Lunnan
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123