Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 24. januar 2002 kl 19.30 Migrapolis

Getto

Fjell drabantby i Drammen og Grønland i Oslo har store konsentrasjoner av minoriteter. Men kan de kalles ”getto” – og er det godt å bo der? ”Migrapolis” tar oss også med til Oppsal, bydelen som har flest eldre mennesker i Oslo.

I Drammen kommune ligger Fjell drabantby med rundt ett tusen tyrkere. Mange av dem kommer fra samme landsby i Tyrkia.

Reporter Hung Mai Ba har tatt turen til Fjell for å hilse på familien Kilinc. I leiligheten strømmer familie og naboer inn døren. Alle er tyrkere, og føler at det er trygt og hyggelig å bo i nærheten av hverandre. Men noen har også valgt å flytte fra Fjell for å bosette seg andre steder der det er lettere for barna å bli kjent med norske barn.

Grønland – en getto?
Alieu er somalier, og har bosatt seg på Grønland i Oslo der han driver butikk og kafé. Debatten i kafeen går om Grønland kan kalles en getto eller om det bare er et internasjonalt miljø. Reporter Chellia Rajan møter Alieu og andre beboere på Grønland.

Kun servering til folk over 67…
Oppsal er Oslos eldste drabantby, og også den bydelen med flest eldre mennesker i Oslo. Reporter Karyn Bennett-Lund oppsøker denne bydelen for å finne ut om det er godt å bo så mange gamle mennesker på samme sted. Bli med på kafeen hvor man må være minst 67 år for å komme inn.

Flerkulturelt egenprodusert magasin
Prosjektleder Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83