Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. april 2008 kl 22.30 Safari

Sint kunstner og kritiker med kultstatus

Møt en kvinnelig fotograf som snur sin egen pressekonferanse på hodet, og bli med kultkritikeren Tommy Olsson på jobb.

Nan Goldin er en internasjonal stjerne i samtidskunsten og med divanykker på internasjonalt nivå. Da hun for noen uker siden åpnet utstilling på Kiasma, et galleri for samtidskunst i Helsingfors, gikk hun i raseri fra pressekonferansen. Safari fikk kveldens eneste intervju.

Kultfigur
Kunstner, kurator og kunstkritiker Tommy Olsson er en kultfigur i norsk kunstverden. Nå kommer han med bok. Safari ble med ham på vernissage for å se hvordan han jobber.

En av Tommys hovedregler som kritiker er at han ikke anmelder kunstnere han har ligget med, men gjerne kunstnere han godt kunne tenke seg å ligge med.

Rickhard og Maning
Maleren Leonard Rickhard bruker opptil 20 år på et og samme bilde. Nå stiller han ut på Haugar i Tønsberg, vi møtte ham under forberedelsene til utstillingen.

Per Maning har gått fra å fotografere dyr til å filme relasjoner mellom steiner. Resultatet kan du se på Galleri Brandstrup i Oslo.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Helle Vaagland
Prosjektleder: Ales Ree
Ved spørsmål: Ales Ree, 913551803 / 23042493
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no