Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. mai 1999 kl 22.10 Fakta på lørdag: Avslutningsballet

Fakta på lørdag: Avslutningsballet (t)


NRK1 lørdag 15. mai kl 22.10
Fakta på lørdag: Avslutningsballet

Natten de aldri glemmer

De står foran sitt livs store kveld, de mange tusen elevene som avslutter high school etter fire års skolegang i USA. Det hele markeres med et gedigent skoleball \"The Prom\", der elevene ankommer i en ni meter lang limousin, kledd som Hollywood-stjerner og selvsagt arm i arm med en \"date\".
I kveldens Fakta på lørdag følger vi elever, lærere og arrangører ved John Dewey High School i Brooklyn i New York gjennom planleggingen og under selve ballet. For den gjennomsnittlige amerikanske tenåring er dette den viktigste hendelsen i deres unge liv. Nå er tiden inne for å legge bak seg alle de barnslige tingene og tre inn i de voksnes verden.
Til avslutningsballet kommer alle uansett kulturell og økonomisk bakgrunn. For mange er festen en perfekt avslutning på mange år med studier, for andre er det en dyr og stressende opplevelse. Både det å skaffe penger til et elegant antrekk eller det å finne en hyggelig \"date\" for den store kvelden kan bli et stort problem for mange. Men ett er i hvert fall sikkert: For alle vil det bli en natt de aldri vil glemme...

Dyr kveld
Vi følger blant andre Nana og Dora som har vært kjærester en stund. Nana akter å kjøre hele løpet ut med Armani-smoking og leid limousin. Totalt vil kvelden koste ham omlag 7.000 kroner.
Også for studenter med beskjeden bakgrunn i Brooklyn, som Asper Murray, er avslutningsballet den kvelden man ikke sparer på noe. I flott smoking og med venninne i en vakker ballkjole ankommer også han festen staselig i limousin.
Den vordende skuespilleren, sangeren og danseren Danielle har ventet på \"Prom-natten\" hele sitt unge liv, og forventningene er mange, ikke minst når det gjelder hennes \"date\" for kvelden, Devon, som hun aldri har møtt.
Men ble skoleballet slik elevene ved John Dewey High School hadde håpet? Ble drømmene innfridd? Se Fakta på lørdag i kveld!

NRK1 lørdag kl 22.10

Bilder (via Scanpix/Data-tv/Internett)
1. Som de fleste elever ankommer også Michelle skoleballet på John Dewey High School i Brooklyn i New York staselig i nypolert, leid limousin.

2. Forventningsfulle elever kler seg som Hollywood-stjerner når det tradisjonsrike og glamorøse avslutningsballet går av stabelen.

BBC-dokumentar
Regi Kim Flitcroft
Originaltittel: Prom Daze USA
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364