Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. desember 2000 kl 10.55 Verdenscupen i skiskyting: 4 x 7,5 km stafett, kvinner

NRKs sportslørdag

NRK1 lørdag 2. desember kl 10.55
NRKs sportslørdag: Verdencupen i skiskyting og hopp

Nordiske grener hele helgen

V-cuprennene i hopp som skulle vært arrangert på Lillehammer lørdag og søndag, er flyttet til Kuopio i Finland. Dette medfører endringer i NRKs sendeplaner lørdag 2. desember. Den nye starttiden for hopp er kl.16.00, og dermed blir det ingen tippekamp fra England. NRKs sportslørdag starter sendingen allerede kl. 10.55 med skiskyting.

Det er på grunn av snømangel på Lillehammer at rennene er flyttet til Kuopio. Dermed må Tippekampen, der vi egentlig skulle ha vist Wolverhamton mot Barnsley fra Molineux Grounds, vike plassen for hoppgutta. Men direktesending fra laghoppkonkurransen i 120-metersbakken i Kuopio er intet dårlig alternativ.

På søndag blir det for øvrig individuelt renn fra Kuopio.

Hopp og kombinert
Tidligere OL- og VM-vinner Espen Bredesen skal denne sesongen være fast kommentator sammen med Arne Scheie. Det betyr at Scheie kan ta seg av det historiske, mens hoppeksperten Bredesen kan forklare seerne hvordan det egentlig er å sette utenfor hoppkanten, og hva som bør gjøres under svevet. Begge sitter klare i kommentatorboksen i helgen.

Når det gjelder de norske hopperne, er det tidligere verdensmester fra Thunder Bay i -95 Tommy Ingebrigtsen, som har vist seg sterkest så langt. Men formen ser generelt ut til å være bedre enn på flere sesonger hos de norske guttene, og det lover bra for en VM-sesong.

I tillegg til hopp fra Kuopio blir det kombinert langrenn både lørdag og søndag, henholdsvis 7,5 kilometer på lørdag og 15 kilometer på søndag. Her er det Lars Lystad som kommenterer.

Skiskyting
Men NRKs sportslørdag starter allerede kl. 10.55 fra Anterselva i Italia, der verdenscupen i skiskyting åpner denne helgen. På plass for å følge stafettene er som alltid parhestene Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen. Lørdag loser de oss i gjennom 4x7,5 km stafett for kvinner, mens herrene skal ut i samme øvelse til samme tid på søndag.

Skiskytterne har hatt en noe turbulent oppkjøring etter at Frode Andersen ble utvist fra landslaget, noe som førte til at hans samboer Gunn Margit Andreassen også trakk seg for å trene sammen med sin kjæreste. Begge to er imidlertid å finne på verdenscuplaget som starter med helgens stafetter. Hvilke fire skyttere landslagstreneren velger ut til å gå på førstelaget, blir sannsynligvis ikke klart før dagen før de skal i aksjon, men favoritter blant mennene er nok både Frode Andresen, Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold. Med disse i godt slag kan Norge ta en topp-plassering.

Når det gjelder kvinnene, har Norge fortsatt dobbel verdensmester Liv Grete Skjelbreid på laget, selv om hun har bodd i Frankrike siden forrige sesong etter at hun giftet seg med franskmannen Raphael Poiret. Med et team bestående av Liv Grete, hennes søster Ann Helen, Gunn Margit Andreassen og Gro Marit Istad er også jentene sterke i stafetten.

NRK1 lørdag og søndag kl 10.55

En sending fra NRK TV- Sporten
Kommentatorer: Kjell Kr. Rike, Jon Herwig Carlsen, Arne Scheie, Espen Bredesen og Lars Lystad.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)