Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. november 2002 kl 13.55 V-cup skøyter: 1500 m, menn

Vinterpremiere for NRK-Sporten

Vinteren er kommet for alvor – også for NRK-Sporten. Denne helgen markerer starten på en lang og forhåpentligvis begivenhetsrik sesong for sportsinteresserte nordmenn.

I helgen går startskuddet for skøytesesongen 2002/03. Det betyr også et come back for denne sportsgrenen på NRK. Det er TV 2 som siden 1999 har hatt senderettighetene, men nå er de tilbake i NRK hender. –Skøyter og NRK har liksom vært som pølse og lompe siden fjernsynets barndom, sier NRK-Sportens redaksjonssjef og skøytekommentator Ove Eriksen, som gleder seg over at grenen er tilbake på kanalen.

Det hele starter med verdenscupåpningen fra Vikingskipet på Hamar. Ex-landslagstrener Geir Karlstad er ekspertkommentator, og med seg i NRKs studio på indre bane har han to tidligere kolleger og olympiamestere, Ådne Søndrål og Johann Olav Koss. De skal være med å gi sine vurderinger når verdens beste skøyteløpere møtes til sesongstart.

Så får vi se om de norske løperne makter å hevde seg helt i teten og kapre verdifulle verdenscuppoeng. Lørdag er det 1500 meter og søndag 5000 meter for menn

Tippekampåpning
Det er ikke bare skøyter som er tilbake på skjermen. Også de populære tippekampene starter opp til helgen. - Artig at vi er ”hjemme igjen”, sier Arne Scheie som skal kommentere lørdagens tippekamp-premiere mellom Derby og Portsmouth.

Scheie tenker tilbake på de første sesongene for tippekampene da NRK kunne velge hvilke oppgjør som skulle overføres fra Midlands, i hjerte av England. Derby var et av de gamle storlagene da tippekampen så dagens lys for 33 år siden.

- Det skal bli interessant. Derby har skuffet sine tilhengere etter at de rykket ned fra Premier League sist sesong, mens Portsmouth vil lede 1. divisjon uansett utfall av lørdagens tippekamp, sier Scheie som har Egil Olsen med seg som ekspertkommentator på Pride Park i Derby.

Fram til nyttår skal NRK sende seks oppgjør fra engelsk 1. divisjon, fortrinnsvis med de mest interessante og populære klubbene i den nest øverste divisjonen.

Anja Andersen
Men det blir ikke bare aktiv idrett på NRK denne helgen. I to dokumentarprogrammer kan NRKs seere følge kanskje verdens beste - og mest kontroversielle håndballspiller gjennom tidene, danske Anja Andersen.

Etter at Anja måtte legge opp sin aktive karriere på grunn av sykdom, har hun hentet klubblaget Slagelse ut av en anonym tilværelse i 2. divisjon. Nå er laget best i Danmark. Neste mål for Anja er å gjøre Slagelse til Europas beste klubblag.

NRK sender første del av dokumentaren søndag foran skøyteløpene i Vikingskipet.

Ishockey
Og for de som sverger til høyt tempo og tacklinger, kølle og puck, så sender NRK to ishockeylandskamper i helgen; fra firenasjonersturneringen i Askerhallen, mot Østerrike lørdag og Hviterussland søndag.

NRKs sendeplan for helgen:

Lørdag NRK1:
13.55: Verdenscup skøyter fra Vikingskipet
16.00: Tippekamp fra engelsk 1. divisjon – Derby – Portsmouth

Lørdag NRK2:
17.15: Landskamp i ishockey fra Askerhallen, Norge – Østerrike

Søndag NRK1:
15.10: Anja Andersen. Dokumenter om den danske håndballstjernen
15.45: Verdenscup på skøyter fra Vikingskipet

Søndag NRK2:
17.30: Landskamp i ishockey fra Askerhallen, Norge – Hviterussland

For mer informasjon kontakt:
Ove Eriksen, tlf 90 10 30 37
Arne Scheie, tlf 41 45 23 34