Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 8. juli 2009 kl 21.30 In Treatment

Er du en kvak?k

Kan Sophie stole på noen rundt seg? (Foto: HBO)
Kan Sophie stole på noen rundt seg? (Foto: HBO)
Sekstenårige Sophie har ikke lyst til å gå i terapi, liker ikke treningskameratene, har et for nært forhold til sin voksne trener og har trøbbel med foreldrene sine. Nå må hun dessuten forholde seg til enda en person - Paul.

Det springende punktet er tillitsforholdet til ham som terapeut. Paul forsikrer Sophie om at han ikke er en kvakksalver, og når han forteller at han har forsøkt å finne ut hvordan det føles å ha begge armene i gips, slik hun har, blir hun overrasket. Det blir hun også når hun oppdager at han respekterer henne.

Om serien
Selskapet som serverte oss Sopranos, HBO, kommer her med en ny følelsesmettet serie. In Treatment er basert på en israelsk suksess og vises hver kveld, fra mandag til fredag på NRK2. Den handler om terapeuten som hjelper andre men ikke fikser det selv. Gabriel Byrne og Dianne Wiest spiller de to bærende rollene.

Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 x 9 uker som fluer på veggen hos doktor Paul Weston, en omsorgsfull, skarp psykoanalytiker, som selv lever i et elendig ekteskap.

Hver mandag må Dr. Paul omtrent ta på seg et kyskhetsbelte for å beskytte seg mot vakre Laura, en pasient som forelsker seg i ham - pluss nesten alle menn hun treffer. På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap. Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med idrett og har et altfor nært forhold til den mannlige treneren sin. På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt. Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin Budda-lignende mentor, Gina, og øser ut av seg sine bekymringer. Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Mottakelsen i den amerikanske pressen var overveldende,
- Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

Episoden sendes i reprise på NRK2 torsdag 9. juli kl. 17.10

Amerikansk dramaserie (2008)
Manus og regi: Rodrigo Garcia,
I rollene: Gabriel Byrne, Mia Wasikowska og Michelle Forbes
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer