Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. september 2000 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Detektimen: Politiagentene (t)


NRK1 fredag 8. september kl 22.15
Detektimen: Politiagentene (2:22)

Mord på bestilling

I annen episode av den nye detektimen \"Politiagentene\" tar Peter Church på seg rollen som leiemorder og blir trukket inn i drapsplanene mot en mektig forretningsmann.

Det hele begynner med at spanergruppen oppdager at en kjent kriminell opptrer som mellommann mellom leiemordere og deres kunder. Church utgir seg for å være leiemorder og får til sin overraskelse en kvinne som \"oppdragsgiver\". Hun vil ta livet av sin ektemann, en hensynsløs og innflytelsesrik forretningsmann. Selv hevder hun at han planlegger å drepe henne, og at det hele er et spørsmål om selvforsvar.

Snart blir Church overbevist om at kvinnens liv virkelig er i fare. Men så tar saken en uventet vending, og Drapsavsnittet overtar. Dermed er Church tatt av jobben - men han trosser ordre og setter seg fore å løse saken på egen hånd...

Om serien
Høstens nye detektime, den australske serien \"Politiagentene\" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Her følger vi en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter.

Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie (Anita Hegh) har hatt en lynkarriere i politiet og er spesialist på organisert kriminalitet. Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er leder av gruppen og på vei oppover karrierestigen. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.
Kaye Kelso (Jessica Napier) er nybegynner i gamet, rekruttert direkte fra politiakademiet. Hun er rappkjeftet, uredd og noe naiv, og svært ivrig på å bevise sin dyktighet i den nye jobben.

NRK1 fredag kl 221.15

Bilde
Peter Church (Peter Phelps) utgir seg for å være leiemorder.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
Med Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall, Ian Stenlake og Jessica Napier
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)