Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. august 2007 kl 19.55 Nigellas kjøkken

Himmelen på et fat

En salat av røkt laks, avokado og gresskarkjerner vil få deg i godt humør. (Foto: Channel 4)
En salat av røkt laks, avokado og gresskarkjerner vil få deg i godt humør. (Foto: Channel 4)
Nigella Lawson lager mat som ser god ut, smaker godt og får deg i godt humør. For henne handler mat om nytelse, kraft og energi.

En av disse rettene er salat av røkelaks, avokado og gresskarkjerner, en rett med fantastisk konsistens. Den vietnamesisk reke- og glassnudelsalat er full av smak og synet alene får deg i godt humør.

Andre gode retter til dette formålet er en rød salat eller en fargerik fruktsalat full av antioksidanter. I tillegg får vi presentert en tradisjonell rett med en ny og spennende vri…

Om serien
Nigella Lawson er en av Storbritannias beste og mest innflytelsesrike matskribenter. Hun har vært kalt en moderne Schønberg Erken, hjemmets gudinne og den kvinnelige utgaven av Jamie Oliver. Fristelsene hun byr på står i sentrum.

Nigella har hatt matspalter i mange av Englands og USAs største aviser. Blant annet har hun skrevet for matspalten i Vogue, og laget restaurantspalten i The Spectator. Hennes første bok, "How to Eat", dannet i 1998 grunnlaget for tv-serien "Nigella Bites" som ble en stor suksess på Channel 4 i Storbritannia.

Britisk matserie (2005)
Produsert av Channel 4
Originaltittel: "Nigella Feasts"
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no