Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. februar 2003 kl 09.30 VM på ski 2003: 15 km fellesstart klassisk, kvinner

Klart for VM-fest

Dan Børge Akerø og Espen Graff ønsker velkommen til kveldsshow i Val di Fiemme. (Foto: Ola A. Thorset, Scanpix).
Dan Børge Akerø og Espen Graff ønsker velkommen til kveldsshow i Val di Fiemme. (Foto: Ola A. Thorset, Scanpix).
Praktisk talt hvert stavtak under Ski-VM fra 18. februar til 1. mars vil bli sendt direkte på NRK. Om kvelden blir det VM-show fra Val di Fiemme med sport og underholdning, anført av Dan Børge Akerø og Espen Graff.

NRK oppnådde eventyrlige seertall både i VM i Ramsau i 1999 og i Lahti i 2001, og ser ingen grunn til å forandre suksessoppskriften: "Vegg-til-vegg-dekning" av konkurransene på dagtid, og VM-show på kveldstid. Dessuten sendes høydepunkter og reportasjer fra konkurransene hver ettermiddag, som et tilbud til dem som ikke har mulighet til å følge dagsendingene direkte.

Til sammen blir det avviklet 23 konkurranser i langrenn, hopp og kombinert i Val di Fiemme, og samtlige blir direktesendt på NRK. Over 58 timers tv-dekning står på sendeplanen totalt, kveldssendingene inkludert. Med unntak av drøyt tre timer med hoppkonkurranser på NRK2 går samtlige sendinger på NRK1.

NRK-teamet
Et team på 55 medarbeidere er på plass for å produsere NRKs tv- og radiosendinger fra Val di Fiemme. Blant dem er Espen Graff og Kjell Kristian Rike, som på dagtid bytter på å være ankermenn i studio og byr på reportasjer og intervjuer som en oppkjøring til konkurransene.

Kommentatorer på langrennsstadion er Jon Herwig Carlsen, Kjell Kr. Rike og ekspertkommentator Åge Skinstad, mens Dag Erik Pedersen er frittgående intervjuer på arenaen. Under hoppkonkurransene har Arne Scheie med seg Espen Bredesen i kommentatorboksen.

TV-sportens reportasjeteam bestående av Morten Stenberg, Harald Thingnes, Berit Rekaa og Lars Lystad tar pulsen på VM-byen og følger det som skjer på og rundt arenaene.

Heia Norge!
NRKs direktesendte VM-show på kveldstid var en knallsuksess både i Ramsau og Lahti. Denne gangen er det NRKs underholdningsavdeling som har hovedansvaret for sendingene, som går fra restauranten Bella Vista i småbyen Cavalese.

Dan Børge Akerø er for første gang vert for et VM-show, mens Espen Graff, som tar seg av den sportslige delen av programmet, var programleder både i 1999 og 2001. Sammen vil de by på i alt 11 programmer – rundt tre kvarter på hverdager og en time på fredag, lørdag og søndag.

Dan Børge og Espen lover full fest, enten de norske medaljehåpene innfrir forventningene eller ikke. Celebre studiogjester, musikk og tilbakeblikk på dagens begivenheter blir også denne gang hovedingredienser i sendingene. Dagens utøvere skal hylles, og en perlerad av norske artister stiller på scenen. Det blir også stemningsrapporter, intervjuer, reportasjer og overraskelser.

"Fredagsheltene" i Beat for beat, pianistene Gisle Børge Styve og Trond Nagell Dahl, blir faste musikanter og underholdere sammen med den populære humoristen og imitatoren Kristian Valen.

NRK Radio
Også for Radiosporten blir VM på ski hovedsatsingen denne vinteren. De aller fleste VM-øvelsene sendes direkte i sin helhet på P1. Dessuten blir det ti minutters VM-studio hver morgen i P1 på hverdager kl. 07.50.

Torgeir Bjørn og Pål Thomassen kommenterer langrenn, mens Anders Werner Øfsti debuterer som hoppkommentator.

Om Val di Fiemme
Dalen Val di Fiemme ligger i Syd-Tyrol, i fjellkjeden Dolomittene i Nord-Italia, og består av en rekke småsteder med Cavalese og Predazzo som de største. Øvelsene under VM 2003 vil foregå i Lago di Tesero (langrenn og kombinert langrenn) og Predazzo (hopp og kombinerte hopprenn). Val di Fiemme er et svært populært ferieområde for skisport, og også Ski-VM i 1991 ble arrangert her.

Direktesendinger fra VM i nordiske grener, Val di Fiemme
Prosjektleder: Øyvind Lund
Prosjektleder "Heia Norge!": Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99
Val di Fiemme 2003LENKER
  • Val di Fiemme 2003 


  • MER INFO:
  • VM på ski 2003, 18.02-23.02
  • VM på ski 2003, 24.02-01.03